fredag 19 september 2014

Isolera betonggolv med cellplast

Lätt vaL med tunga argument. Sundolitt av ren luft och cellplast (EPS expanderad polystyren). Luften ”kapslas” in i små kulor. För att åtgärda kalla och hårda betonggolv kan du tilläggsisolera ovanpå golvet. Genom att gjuta golv i källaren med cellplast under , ofta med vattenburen golvvärme.


När du ska gjuta golv i källaren kan cellplast vara ett bra sätt att isolera golvet men också källaren som helhet.

Steg för steg hur du isolerar en befintlig betongplatta eller betonggolv som är oisolerat. Detta utan att höja takhöjden. En vanlig fråga vi får till oss är hur man går tillväga för att isolera och installera golvvärme på en befintlig oisolerad betongplatta.


Annars använder man normal cellplast. Har en tillbyggnad som jag eventuellt ska göra om till en mindre lägenhet. I denna tillbyggnad är det betonggolv med reglar, isolering, golvspån och laminatgolv på, vilket jag förstår inte är ett vettigt alternativ.


Jag är inte överförtjust i varken cellplast eller spånskivor men jag behöver alternativ. Isolera ovanpå betonggolv ? Vad jag funderade på var att lägga en åldersbeständig plast mot betongolvet, mot fukten, sen lägga ut reglar, ställda på distansstenar, fylla upp med sågspån och sen spika på ett brädgolv.

Parkettgolvet ser ut att vara limmat på spånskivorna. Hur gör jag med grunden? För att få bort den gamla parketten åker jag förmodligen på att riva ut spånskivorna också - något jag mer än gärna gör då jag önskar isolera betongplattan när jag . Här får du tips om cellplast , användningsområde och om cellplastisolering när du ska isolera vägg, tak, golv, eller husgrund.


Som husisolering betraktat är materialet ganska nytt. Tunnare golv med samma sköna värme. Du slipper ifrån arbetet med att lägga regelverk och får ett tunnare isolerskikt – med mycket god effekt. Om golvet ska utsättas för höga laster bör du välja Ecoprim . Betonggolv är ju helstumt med att knalla på med så lite dämpning är ju att föredra.


Det är skönt med varma golv och därför väljer många husägare att lägga värmeslingor i golvet, oftast i badrummet eller hallen, som komplement till husets befintliga värmesystem. Då används golvvärmen endast för komfortens skull. Väljer du golvvärme för att värma hela huset är rätt inomhustemperatur . På den underliggande packade fyllningen sätts en sockelprofil av cellplast och grundbotten beläggs oftast med cellplastskivor.


Många brukar förknippa cellplast med de vita spröda kuddarna som används som emballage för att skydda bland annat elektronikprodukter och dylikt. Rent generellt så kan man förklara cellplast som ett sprött material, oftast vitt och som bland annat används till att isolera och just förpacka olika produkter. I marknadsföringen förekommer argumentet att du kan minska användningen av energi genom att du sänker inomhustemperaturen. För att golvvärmen ska bli en energibesparing måste huset lämpa sig för sådan uppvärmning, annars kan . Maximal fuktbelastning på en tät golvbeläggning på ett betonggolv på mark med underliggande, mm tjock värmeisolering av mineralull respektive cellplast , vid avstängning av golvvärmen fyra månader per år.


Värmekudde och omvänd fukttransport.

Att hus grundlagda med betongplatta på mark ofta får fuktproblem med åtföljande mögel- och bakterieväxt är ett tämligen känt faktum. Vissa fukttekniskt felaktiga konstruktioner. Av figuren ovan framgår att ett betonggolv av denna typ är olämplig att belägga med plastmatta. Risken för dålig lukt och deformationer eller.


Taket skall leda bort regnvatten. Denna funktion står takpannorna för tillsammans med underlagstäckningen. I samband med regn och kraftig vind kan vatten komma in under pannorna. Det finns en flora av material med förmåga att stänga kylan ute.


I fjol såldes isolering för cirka miljarder kronor. Cellplast för alla isoleringsbehov. EPS – eller expanderad polystyren – tillverkas av rå materialet polystyren.


Med värme och ånga expanderas polystyrenpärlor till större cellplastkulor som kapslar in stora volymer av isolerande luft. Slutprodukten är gjutna skivor av cellplastkulor som används för att effektivt isolera grunder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.