torsdag 21 april 2016

Amazonas regnskog djur och växter

Enorma mängder myggor plågar både djur och människor och kan smitta dessa med sjukdomar som malaria och gula febern. Inte blir det bättre av de . En spinnande apa, en vegeterian-piraja och en pytteliten groda. Mer en hälften av alla djur arter lever där.


Medecin har vi ochså fått från skogarna. Det mesta man läser om regnskogar brukar vara av negativt innehåll – exempelvis hur mycket av skogen som avverkas, eller hur många djurarter som försvinner på grund av människans leverne.

Ett ännu populärt djur är de blåfotade sulorna, en slags fågelart. Redan bland träden i regnskogen är artrikedomen imponerande. Sydamerikas djurliv är som sagt mycket speciellt och varierande. På en enda hektar tropisk regnskog kan det växa 3olika trädslag – och på samma yta alldeles i närheten kan. Universeums regnskog är en modell av en sydamerikansk tropisk regnskog , alltså en neotropisk regnskog.


Här är det varmt och svettigt! Temperaturen i en neotropisk regnskog är 20–grader Celsius under hela året. Men temperaturen uppfattas som högre på grund av att den relativa luftfuktigheten ofta är över procent .

Eftersom det är så varmt och fuktigt hela tiden så finns det växter som inte finns någon annanstans på jorden, likaså djur t. Tamarinen (se bild till höger). Några växter som är typiska för området är . I regnskogen hittar man inte de flesta djur och växter på marken utan i den värld av löv som vi. VARFÖR HAR REGNSKOGARNA SÅ MÅNGA OLIKA SORTERS VÄXTER OCH. Tropiska regnskogar har den största mångfalden av levande organismer på . Välkommen in i Kanjonen!


Här inne lever fjärilar, småfåglar och växter trygga från större djur , som till exempel aporna. I en regnskog är de flesta växter gröna året runt. Mängden växter är enorm och överallt finns olika arter. Här möter ni några av regnskogens invånare och skaffar er kunskap om till exempel färggranna grodor, jättelika tropiska träd och samarbetande insekter. Genom att ta sig an spännande uppgifter i vår regnskog får eleverna studera olika organismers levnadssätt och anpassningar.


De har stor kunskap om hur olika växter. Skövling av regnskog sker av flera anledningar, men i grunden handlar det om kortsiktiga intressen som att tjäna pengar. Regnskogen är mycket artrik, på både växter och djur. Den tropiska regnskogen, som utgör ungefär sju procent av jordens landyta, innehåller hälften av alla växt- och.


Idag finns bara en bråkdel av det som är vårt allra äldsta biom kvar. Men den regnskog som finns är fylld av hemligheter, både bland växter och djur … Filmen berättar bl.

Detta slår i sin tur negativt mot både människa, djur och växter. Både växter och djur finns i många arter här, och man räknar med att många fler kommer att upptäckas. Många läkemedel upptäcks i och med nya växters och djurs egenskaper, så möjligtvis ligger nyckeln till många . Bland arterna finns 2växter , fiskarter, grodarter, kräldjur, däggdjur och en fågelart.


Av däggdjuren är två fossiler. WWF varnar för att arterna bor i . Amazonas regnskog –.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.