tisdag 26 april 2016

Takgenomföring tegeltak

Alltid bra priser på Takventilation hos Bygghemma. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Lika viktigt som täta genomföringar. Här finner du produkter för olika användningsområden och de levereras kompletta, anpassade för respektive profil och dess utformning gör dem lätta att montera.


VILPE Solar takgenomföring för rördragningar till solpaneler. Den passar även för andra typer av rördragningar, elkablar eller motsvarande.

Den levereras som ett komplett paket, med anslutningsringen monterad på genomföringspannan. Lockets delar och rörtätning levereras lösa för att underlätta monteringen. Användning: Eftermonteringsbar genomföring för bandtäckt plåt och papptak. Genomföringen är vattentät tack vare gummilisten som finns under flänsen.


Minsta taklutning 1:(15°). Dimensioner: Längd 4mm, bredd 276 . TGÖ takgenomföring , plan eller profilera med rund anslutning för cirkulär takfläkt. Vilpe Skorstensgenomföringar.


I denna film kan du se hur man monterar SolRas solfångare på tak.

Exemplet visar tegeltak men. Hitta Köksfläkt Tillbehör här. För papptak och tegeltak tillverkad i EPDM-gummi. Används för att få en tät installation vid ventilationsdragning genom papp- eller tegeltak.


Detta medföljer: 1×mm slangklämma 1×1mm slangklämma. Köp hos en återförsäljare nära dig . Plannja tillverkar anpassade ventilationshuvar och avloppsluftare till respektive takpannor och profiler som ger en tät och estetsisk lösning för alla typer av tak. Merparten av alla tak har behov av ventilationshuvar eller avloppsluftare som avslutning ovan tak på en byggnads ventilations- eller avloppssystem. Endast avsedd för Takpanna LPA. Passar till och liters modeller.


Själva skorstensröret är det samma för alla typer av tak men man måste välja paketlösning utifrån taktäckningen. Ventilationssats tegeltak. Komplett set med övergång för tegeltak.


Bild nedan visar detaljer för montering. Monteringsdetaljer förutom takinfästning. Rör med isolering mellan solfångare. Anslutningsrör till solfångargrupp. Temperaturgivare takinfästning för tegeltak.


Stockskruv för eternit-.

Taken utsätts för en oerhörd mängd nederbörd varje år. Det är därför så viktigt att taken är täta. Vattenskador i bostaden är mycket kostsamma att reparera och får ofta många följdproblem som t ex mögel.


Särskilt känsligt är det vid varje takgenomföring , t ex ventilation, där fukten har för vana att leta sig ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.