tisdag 26 april 2016

Stenplockningsmaskin

Maskinell stenplockning har inte varit speciellt vanligt på våra breddgrader. Trots det saknas inte marker ens i de stora jordbruksområdena där det kan vara rejält stenigt. Den gröna maskinen har fem meters . Har en del lätta jordar som brukas, med mängder av sten i storleken 5-cm.


Vi vill hyra stenplockningsmaskin med chaufför som entreprenadtjänst.

Området som stenarna skall plockas ur är på ca 24x35m. Vi har så otroligt mycket sten så vi har hyrt in en speciell ” stenplockningsmaskin ”. Stenplockningsmaskin på besök. Killen som kör heter Johan och kommer från Öhr. Vi själva stöttar upp med traktor och en vagn där maskinen tömmer sten hela tiden. En jättesten har lyckas fastna!


Vill Ni bli av med sten från Era åkrar?

Vi har en stenplockningsmaskin som plockar upp stenar från åkern. Stenarna hamnar i en högtippande behållare som kan tippas vid åkerkanten eller på en vagn som vi kan ha med. Om Ni vill hålla med vagn ska den ha en maxhöjd på m. Lantbruksmaskinstillverkaren Elho har tagit fram en robust stenplockningsmaskin som nu premiärvisas på Koneagria-mässan i Tammerfors, Finlan 8–oktober. Grovschaktning överlåter vi åt andra, men när den är gjord färdigställer vi marken.


Kivi-Pekka Kivi-Pekka 5. Gräsetablering, planteringsarbeten, maskinell stenplockning och marktäckning (med täckbark eller geotextilduk) är exempel på vad vi utför. Suomijoje gaminta mašina buvo taikoma į itin akmenuotas dirvas, tokias kokios yra visoje Skandinavijoje. Förkupare till stensträngläggare, rader.


Maskinen konstruerades för att på ett mekaniserat sätt botföra större stenar och samla in små stenar. De flesta modellerna är gjorda för modellsamlingar som Kungliga modellkammaren och . Samtidigt vill vi påpeka att vi i samband med tävlingar inte sett några stenar överhuvudtaget i spåren efter hästarna. Förekomsten av stenar är koncentrerad till vissa områden på banan, företrädelsevis i ytterspår. Just nu har vi tillgång till en stenplockningsmaskin , som underlättar prepareringen av banan.


Elho Scorpio 5en stenplockningsmaskin som tål stockning.

Stenar är den eviga risken för såväl skördemaskiner som för utfodringsanordningar. På Scorpio har man rätt långt . Bete(gräsproduktionsytan måste vara övervägande). Stenröjning (gäller upptagning av större stenar och inte årlig stenplockning).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.