måndag 25 april 2016

Amazonas regnskog klimat

Här berättas om regnskogens naturhistoria, klimat , växtliv, djurliv och befolkning. Tusentals människor slöt nyligen upp i en massiv men fredlig demonstration utanför kongressen. Demonstrationen som ägde rum . Amazonas regnskog hotas – massiva protester.


Enligt naturskyddslagen, en fyra . Omkring en tredjedel av världens regnskog Området ligger i Brasilien, Sydamerika.

Förutom effektiv luftrening har regnskogen högre motståndskraft mot mögel än vad växtligheten har i kallare klimat. Palmoljesektorn är den enskilt största orsaken till att regnskog skövlas i Indonesien och står för ungefär en fjärdedel av landets avskogning. Tropiska regnskogar är skogar med höga trä varmt klimat , och mycket regn. I vissa regnskogar regnar det mer än mm varje dag! Regnskogarna hittar man i Afrika, Asien, Australien och Central och Syd Amerika.


Dessa områden ger också träden, växterna och djuren bäst möjligheter att sprida sig, anpassa sig och överleva i ett klimat som förändras. Internationella aspekter. Ca av koldioxidutsläppen i världen kommer från avskogning, varav en betydande del i tropikerna.

Globala uppvärmningen förstör det klimat där regnskogen trivs. Om bara 1år kan regnskogarna vara ett minne blott. En ny studie visar att vissa klimattyper, som den där regnskogen växer, kan försvinna helst som en följd av den globala . Miljontals tunnland regnskog eldas. I och med att skogen krymper . Kolförråd – Regnskog och klimat. Det är omöjligt att säga vad klimatförändringarna kommer att innebära för världens regnskogar, men deras ganska dåliga förmåga att anpassa sig till nya förutsättningar innebär att de kan vara illa ute.


Dagens klimatförändringar . Regnskogen påverkas av klimatet, men påverkar det också. Tropiskt regnskogsklimat kännetecknas av att nederbörden är jämnt fördelad över året, till skillnad från tropiskt monsunklimat med dess årliga regnperioder. Vattnets kretslopp är snabbt i tropisk regnskog , i stort sett omsätts vattnet i . Flera miljöorganisationers snabba och resoluta agerande var en bidragande orsak till att. Djur- och Växtliv Säsongerna När det är . Att stå med ryggen mot ettträd lär haläkande egenskaper.


Hurdetän är medden vetenskapliga bakgrunden tilldetta ärdetrogivande attluta sig motenträdstam. Genom att stora arealer av regnskogen i världen har huggits ned och huggs ned blir det mindre vegetation kvar som kan ta upp och binda koldioxiden i luften. Med en ökad koldioxidhalt i atmosfären får vi det som kallas för växthuseffekten.

Neduggning av regnskog är bara en . I Brasilien kommer de stora matvarujättarna att sluta distribuera kött från boskap som fötts upp på mark där regnskog skövlats. Då globala klimat - förändringar bidrar till en ökad frekvens av svår torka i denna region kan nivåerna av växthusgasen koldioxid förväntas öka i atmosfären. Boskapens slitage ger utrymme för nya gräs- och buskmarker. Detta svedjebruk innebär dock att näringsmineraler löses upp och spolas bort av regnet, den lateritiska . Regeringarna i Ghana och på Elfenbenskusten vill sätta ett omedelbart stopp för all olaglig avverkning av regnskog för odling av kakao, enligt The Guardian. Biobränsle i flygplan – dödsstöt för regnskog och klimat.


De senaste decennierna har stora ytor av världens regnskog avverkats för att ge plats åt betesmark och odling av framför allt sojabönor. Sojabönor används till största del i djurfoder och regnskog skövlas när världens efterfrågan på nötkött och mjölk ökar. Följ med familjen Akbar Kurda när de reser till Brasilien för att se hur . Vi är mycket glada över att lansera vår första film på svenska som berättar lite om de utmaningar som den viktiga regnskogen står inför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.