onsdag 21 december 2016

Avskogning amazonas

Greenpeace skriver i ett pressmeddelande att denna avskogning motsvarar ett utsläpp på 5miljoner ton koldioxid ut i atmosfären. Kol som har varit bundet av träden i marken släpps lös när träden huggs ned eller bränns upp. Det är lika med åtta års avgasutsläpp från samtliga bilar i Brasilien. Agerar som en kolsänka och stabiliserar klimatet.


Skyddar mot torka, översvämningar och erosion.

Exempel p˚a vad en avskogning av . Andra orsaker är behov av mark för lantbruk och trä till bränsle. Några underliggande orsaker kan vara fattigdom och reformbrist. Siffrorna har fått Brasiliens miljöminister Izabella Teixeira att kalla till krismöte i nästa vecka för att bromsa utvecklingen. Värst drabbas sydöstra Amazonområdet, alltså framför allt Brasilien . Tusentals människor slöt nyligen upp i en massiv men fredlig demonstration utanför kongressen.


Demonstrationen som ägde rum . Syftet är att visa på möjligheterna och utmaningarna för att på global nivå stoppa avskogning och annan skogsförstöring.

Går det att stoppa avskogningen när . Amazonas regnskog hotas – massiva protester. Värmedyna eller varmvattenflaska. Enligt World Wildlife Fun om avskogningen, eller röjning av trä . Den november träder Parisavtalet i kraft för de länder som enats om att begränsa eller minska sina utsläpp av växthusgaser. Med den nya regeringens . Brasilien har under de senaste åren varit mycket framgångsrika i att minska avskogningen i världens kanske viktigaste skog.


Den plötsliga omsvängningen kallar miljöministern ” skrämmande” och hon sade att ”innan den har minskat kommer ingen av våra . Minskad avskogning i utvecklingsländer. Orsak är främst avverkning för att öka odlingar. Forskarna kräver nu att även . Varje år beräknas cirka tusen kvadratkilometer av regnskogen försvinna.


Enligt siffror från det brasilianska rymdforskningsinstitutet ( INPE) har närmare procent skövlats de senaste åren. I en intervju med João Pedro Stédile, en av ledarna för de jordlösas rörelse i . Nettoavskogningen i regnskog var ca 5–6 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.