torsdag 29 december 2016

Storkens nyheter

Romsons hund vägrar ” skaka tass” med . Viralgranskaren kan nu avslöja vem som ligger bakom Storkens nyheter – 20- årige Jakob har lurat, underhållit och upprört Sverige med sina fejkartiklar. Rykande Färska Nyheter och Skvaller. Artikeln om Fridolin och den svenska flaggan från satirsajten Storkens nyheter upprör fortfarande.


Säger bara det: Var är källkritiken? I takt med att internet expanderar ökar också antalet sajter som hittar på nyheter.

Antingen för att ha roligt och med gott uppsår göra satir, eller för att få delningar, tjäna pengar och gynna politiska strömningar. Gemensamt för sajterna är i alla fall att de hittar på nyheterna , och därför inte bör delas eller läsas som en seriös . Värt att veta om Storkens Nyheter. Nu för tiden florerar det skit från en nyhetssida känd som Storken.


Men det finns en viktig detalj som tyvärr inte många tänker på, en liten disclaimer längst ner på sidan, i det svarta fältet. Emelie söker upp den mytomspunna Storken , ett klassiskt nättroll som länge figurerat på nätet. Han står bakom många fejkade sidor och artiklar.


Vem är Storken och varför gör han det här?

Vi hade inte för avsikt att svartmåla Hagaskolan. Vi valde stad och skolnamn slumpmässigt, säger storkensnyheter. Svenska flaggan, prydd med sitt gula kors och blå bakgrund är snart ett minne blott - i Midsommar kommer en annan fana svaja i midsommarstångarna - åtminstone. Ni kanske hört talas om denna sajt vid det här laget - storkens nyheter.


Marita, 3 hittade en Sverigedemokrat i barnmaten Titti fick inte vara Lucia - För att hon är hund Humorn i detta går absolut att diskutera men det som jag finner mest . Förövrigt finns det inte ens ett universitet i Lidköping. I beskrivningen av Den fria karolinen står det bland annat att läsa att personen bakom sidan tidigare jobbade på Storkens nyheter , en annan satirsida. Satirsajternas syfte är inte nödvändigtvis att spä på främlingsfientlighet, utan snarare att vara roliga . Skrev bland annat storyn om en man som skulle ha försökt ha sex med ett getingbo och dog, som togs på allvar och även spreds utanför Sverige.


LÄS MER: Metro: Nyhet om man som hade sex med getingbo gör succé. Det nya året var bara några minuter gammalt när storken levererade de första nya medborgarna i landet. Bland de allra första var en centimeter lång pojke som stämplade in i livet 00. Slutskedet av förlossningen sätter i gång klockan 23. Storkens förskola har mycket samarbete med S:t Gertruds förskola och har samma förskolechef.


Maten tillagas på förskolan. Vi använder oss av ekologiska livsmedel i största möjliga mån och serverar minst en vegetarisk måltid i veckan. Förskolan ligger i samma kvarter som Moderna museét med . Skickas inom 1‑vardagar.

Nyheten kommer från satirsajten storkens nyheter. De skriver: Sveriges Television har beslutat att det populära Kalle Ankas Jul skall sändas för sista gången i år. Ledningen för SVT har efter påtryckningar från allmänheten och bland annat Ebba Busch Thor (KD) beslutat att det istället skall sändas ett . Men tack vare ett mycket ambitiöst uppfödningsprogram har storken nu kommit tillbaka.


Region Skåne har sedan regionen bildades bidragit till verksamheten i storkprojektet via miljövårdsfonden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.