tisdag 27 december 2016

Regnskog afrika

Sentral- Afrika øker trykket på regionens store naturressurser. Det er trolig dårlig nytt for den afrikanske regnskogen, og nå er et nytt verktøy lansert i kampen for å bevare den. Den demokratiske republikken Kongo. Opprinnelig strakte Afrikas regnskog seg i et belte helt fra Kamerun ved kysten i vest, til Uganda i øst.


Nå er det kun Kongobassenget igjen som har store.

Fordi regnskogen minsker, utryddes omkring 1arter , hver . Murchison Falls Nasjonalpark Parken er Ugandas største nasjonalpark med et område på 3. Mangel på eierskap er forklaringen på mye av avskogingen i Afrika , ifølge en rapport fra the Rights and Resources Initiative som ble lagt fram på et møte i Kameruns hovedstad Yaoundé, der representanter for myndighetene i afrikanske , asiatiske og latin-amerikanske land er samlet for å søke løsninger på . Tropiske regnskoger er skoger med høye trær, et varmt klima, og mye regn. Man finner regnskog i Afrika , Asia, Australia og Sentral- og Sør- Amerika. Verdens største regnskog er regnskogen i Amazonas. Men nå skal verdens nest største regnskog kartlegges - for å hindre avskoging og sikre en jevnere fordeling av landets ressursrike natur: Om Barthélemy Boika og hans nettverk Réseau Ressources Naturelles (RRN) .

Den tropiske regnskogen vokser i et belte på begge sider av ekvator. En safari i Afrika kommer garantert til å være en opplevelse for livet. Og når vi sier regnskog , mener vi regnskog. Her regner det opptil 2. Er du klar for en ekte . De gjenværende områdene av regnskog i Sentral-Amerika, Vest- Afrika , Madagaskar og i Burma og på det sørøstasiatiske fastlandet er mindre og mer preget av menneskelig aktivitet.


Også innfødtes svedjebruk har mange steder gjort store . Bwindis tette regnskog er mest kjent for å være hjemmet til over halvparten av verdens fjellgorillaer. Parken regnes som en av verdens mest biologisk mangfoldige skoger. De fleste besøkende drar hit for å oppleve gorillaer på . Afrikas regnskog strakk seg opprinnelig fra kysten av Vest- Afrika til Øst- Afrika og Uganda.


Avskoging gjør at det kun er i Kongobassenget det står igjen store sammenhengende regnskogområder. Regnskogen Kongobassenget. Enligt Blue Planet biom, regnskog populationer står för mer än hälften av världens växt- och djurarter.


Varje regnskog har arter som är unika för sitt område . Idag återstår knappt hälften av den regnskog som fanns på jorden för hundra år sedan.

Dette er turen du ikke bør gå glipp av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.