fredag 23 december 2016

Besiktning av lyftredskap

Arbetsgivaren har ansvaret. TÜV NORD hjälper er med besiktningen så ni följer reglerna. Läs mer om de krav som arbetsmiljöverket ställer. Därefter behövs ett underhåll i form av besiktning , kontroller och instruktioner för.


Användning av lyftanordningar och lyftredskap. Förstabesiktning har i princip ersatts av CE-märkningen.

Lyftredskap som saknar verifiering i form av ritningar, beräkningar eller intyg om provbelastning skall vara materialbestämda . Tillverkare av lyftredskap och surrningar med inriktning på helhetslösningar. Certex besiktning och inspektion - kontroll av lyftredskap , fallskyd sprickindikering, linröntgen, NDT. Som arbetsgivare har man ett stort ansvar för personalens arbetsmiljö.


En del i det ansvaret är att säkerställa att eventuella lyftanordningar och lyftredskap som den anställde är angiven att använda, uppfyller grundläggande hälso- och säkerhetskrav enligt gällande lag. Dessa krav regleras i EU-direktiv för . Enligt lagen och förordningar ska besiktning av lyftredskap utföras årligen. Besiktnings- och reparationsservice för lyftredskap.

På detta sätt garanteras förutom arbetssäkerheten och . På kursen Lyftanordningar och lösa lyftredskap lär du dig göra korrekta riskbedömningar inom lyftområdet. Du får kunskap om viktiga C-standarder inom lyftområdet, blan. Passa på och boka in årlig kontroll och besiktning av dina lyftredskap.


Utrustningen bör kontrolleras regelbundet för att garantera säkerhet. Det föreligger alltid stora risker för person- och materialskador vid lyft. Därför är det viktigt att använda ändamålsenliga och godkända lyftredskap.


En besiktning kan ge viktig information som kan användas för att säkerställa. För att svara upp mot vår ambition att ständigt utbilda och motivera personalen så genomförde vi ytterligare ett studiebesök, denna gång under mars månad. Det finns mycket att välja på men det är få saker som skapar så många kundfrågor som lyftredskap – så lyftredskap fick det bli. Håkan Arvidson, g-ACK presenterade vad som gäller vid egentillverkning av lyftredskap.


Vilka regler gäller för lyftredskap ? Måste jag göra en riskanalys? Utifrån dessa bestämmelser och föreskrifter utför vi besiktningar på exempelvis lastbilskranar, lastbryggor och bygghissar. Vi är av Swedac ett ackrediterat kontrollorgan med behörighet att utföra kontroll och besiktning på hissar och lyftanordningar.


Bestämmelser och definitioner. Detta ser vi ytterligare .

De lyftredskap som används i lyftarbeten ska besiktas regelbindet för att man ska kunna säkerställa att de används säkert. Kranförare ansvarar för att ingen person åker med last eller på lyftredskap. Gränsbrytare för lyftspelets övre gränsläge får ej användas som stoppanordning . ATT TÄNKA PÅ VID LYFT: Kolla märkningen. Lyft lasten så att den ”flyter”.


Om allt är OK kan lasten lyftas vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.