tisdag 27 december 2016

Vilken falu rödfärg är bäst

Originalet – Bäst i test. Vi anlitade ett oberoende testinstitut, SP SVERIGES TEKNISKA FORSKNINGSINSTITUT, för att testa och jämföra kvaliteten hos olika slamfärger. Weatherometer motsvarar tre års exponering av UV-ljus, värme och fukt, vilket är färgindustrins vedertagna testmetod för . Kollar man runt lite så inser man att Falu rödfärg är rejält mycket dyrare än många andra slamfärgstillverkares rödfärg.


Tvättar av sig själv inom år Vill du måla om kåken varje år så fungerar den är svar man får från målare om man fråga om Falu Rödfärg.

Falurött - vilket fabrikat? Enligt Folksam är den inte speciellt bra heller. Om kåken redan är målad med skiten så fungerar den nog bäst att måla över det gamla på.


Men om du byter panel eller . För att undersöka effekten av klimatet har testerna genomförts på fyra olika platser i landet: Alnarp utanför Malmö, Borås, Uppsala och Vindeln utanför Umeå. Färgerna bedöms vad gäller mögel- och algpåväxt, krackelering och avflagning. De bästa färgerna är i stort sett opåverkade av exponeringen, .

Vi ska byta färg på huset till falurött. Eller är det kanske så att äkta falu rödfärg finns i . Vi har tidigare målat med en oljefärg. Vad är bäst att behandla pallkragar med? Snygg färg som matchar falu rödfärg ? Här är testresultatet - Aftonbladet wwwc. Exteriör Alkyd emulsionsfärg.


Naturligtvis har Falu Rödfärg bäst distribution så det kan vara svårt att få tag på något av de här alternativen. Jag vet inte nyanserna på Falu Vapen. Det bästa vore att inte ha någon linolja i alls, men då försvinner dock den bindande effekten mellan pigmentkornen som linoljan ändå har och slamfärgen håller inte lika länge.


Det skedde genom att man gick från fem externa tillverkare av Falu rödfärg till endast två, Falu Vapen och Vadstena färg. Jag funderar på att måla med Falu rödfärg och undrar hur den står sig mot andra färger? Vilken är den bästa rödfärgen? Om jag nu väljer rödfärg, kan jag då byta färg senare?


Så du kan inte bara måla över vilken utomhusfärg som helst från Folksams tester. Det måste vara slamfärg du målar över slamfärg som Falu Rödfärg är.

Annars måste du slipa trärent och börja om. Söker man på alternativ falu rödfärg kommer det inte upp mycket. Men läser man lite i forum på till exempel. Faluns andra tillverkare av rödfärg är Falu Vapen.


Det var fem herrar som började tillverka färg för träfasader som motade röta, därav moderbolagets namn Rötmotaverken. Visste du att vanligt diskmedel är lika bra eller bättre än många specialmedel för mögeltvätt. Det är dessutom både milt och miljövänligt. Jag har noterat att priset fördubblats på Falu Rödfärg dom senaste åren, troligen pga att dom fick ensamrätten att benämna färgen för Falu Rödfärg och anser att varumärket är värt att betala för utan att dom ändrat på produkten, jag har precis målat färdigt mina (9st) byggnader med Falu Rödfärg men nu . Rödfärg består numera huvudsakligen av Falu Rödfärgspigment, råg- eller vetemjöl och järnvitriol som slammats i vatten. Ju längre man bränner, desto mörkare blir nyansen.


I själva verket finns Falu rödfärg i sex olika nyanser, från ockragul via röd och brun till svart. Fast den klassiska faluröda nyansen utgör fortfarande procent av försäljningen. Pigmentets kemiska sammansättning varierar något beroende från vilken av . Detta görs bäst och effektivast om man tvättar ytan noga.


Med tvätt kan vi garantera ett bra. Färgvariationer uppträder . Knutarna är röda, sen är vissa detaljer svart. Nu drömmer jag om ett vitt hus med mörkgrå knutar. Jag vill verkligen få bort denna slamfärg. Det kan vara svårt att veta vilken färg man ska välja när man målar om huset.


Har man det klart för sig kan man lättare förstå varför slamfärger, typ Falu rödfärg , fungerar så bra. Om något år kan han säga vilka fabrikat som klarar mögel bäst. Slamfärg eller som den även kallas i folkmun ” Rödfärg ” är något vi svenskar har använt sedan urminnes tider för att måla fähus, lador och bostadshus med.


Den röda slamfärgen var länge den vanligaste färgen på våra hus och är fortfarande än idag vanlig och en av det bästa utomhusfärgerna för trähus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.