onsdag 26 juli 2017

Frivilligorganisationernas insamlingsråds (frii) varningslista

FRII är en branschorganisation som genom kvalitetsarbete, kompetensutveckling , opinionsbildning samt stöd och råd i insamlingsfrågor vill öka förtroendet och förutsättningarna för insamling till goda ändamål. Allt fler vill ha del av de sju miljarder som skänks inom Sverige varje år. För några år sedan var det 10—1 så det blir fler aktörer. Välgörenhet är en växande sektor och . Antalet oseriösa insamlingsorganisationer ser ut att öka.


Frii har också en varningslista på sin webbplats, där man avråder allmänheten från att ge till vad man betecknar som oseriösa insamlingsorganisationer. Frivilligorganisationernas insamlingsråds ( Frii ) varningslista blir allt längre. Fakta: FRII :s varningslista.


Erik Zachrison, generalsekreterare på Frii , som uppskattar att de svartlistade får in mellan och 1miljoner årligen. Listan består av organisationer . FOA visat fysisk och psykisk påverkan. Samtidigt har antalet indragna 90-konton minskat de senaste tre åren.


Kvinna till Kvinna verkar långsiktigt för fre försoning och demokrati i konfliktdrabbade områden. Vi stärker kvinnors möjligheter att själva påverka samhällsutvecklingen och vi samarbetar med kvinnoorganisationer som tar en aktiv del i arbetet för fred och återuppbyggnad. Stöd som riktas direkt till kvinnor i fattiga länder gör . Varningslista - Vilties Sala känner vi inte till alls. Har man kläder och annat är det bättre att lämna det till kända organisationer. Man ska inte gynna okända, så enkelt är det.


I Sverige är vi ganska duktiga på att skänka pengar till alla möjliga organisationer. Det finns alltså all anledning att vara lite uppmärksam så läs hela listan i Aftonbladet. Fortfarande utan 90-konto Att Humana Sverige ännu inte fått tillbaka sitt 90-konto beror dels på att de står på Frii , frivilligorganisationernas insamlingsråds varningslista. Det är en lista som ska varna givare för oseriösa aktörer.


Det Humana Sverige gör är inte kriminellt men det är oetiskt. Människor som lägger kläder i en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.