tisdag 25 juli 2017

Sökning på nätet

Det räcker inte alltid att googla om du vill få bästa svaren på din sökning. Vi ger dig praktiskt hjälp så att du kan bli ännu bättre på att söka information på webben. Vi tipsar om de bästa sätten att hitta information.


Robotar eller spindlar (robots, bots eller spiders )som de också kallas är program som genomsöker nätet och samlar in information och länk till den adress den besökt. Den följer sedan länkar från denna adress vidare till andra adresser o.

Sen lagras informationen i en databas. Det kan vara hela texten, eller kanske bara . Du kan snabbt hitta det du söker efter på internet, i bokmärkena och webbhistoriken. Skriv din sökning i adressfältet högst upp. Tänk på att du kan missa relevanta resultat om du söker med citattecken.


Om du till exempel söker efter Alexander Bell missar du sidor där det står Alexander G. Läs mer om bilder på webben och dina egna foton. Smartare sökning med tecken.

I den här filmen får du lära dig de viktigaste grunderna i att söka och hitta rätt information på internet samt tips. Söka information på webben kan vara svårt men inte omöjligt. Här får du tips på hur du kan göra dina sökningar så bra som möjligt. Idag, när det finns nästan obegränsat med informationskällor på internet, behöver var och en av oss verktyg och kompetens för att bedöma vad som är sant och relevant. Internet är en viktig resurs när du pluggar.


Här är en checklista för hur du, steg för steg, gör bra sökningar på internet. Söker du efter till exempel ett citat, och vill ha resultat . Men ibland brister det och förslagen blir inte alls vad du tänkt dig. Sök efter exakta fraser.


Det finns många bra hemsidor om konst på internet, men hur gör man för att hitta dem? Varför är det så svårt att hitta det man letar efter och varför får man så många konstiga sökträffar? Konst på nätet ” är en handledning om hur du bland annat använder söktjänster och webbkataloger på internet. Du får även många goda . Sökmotorn Ecosia och webbläsaren Vivaldi har inlett ett samarbete för att bidra till återplantering av träd i avskogade områden.


Den som använder Ecosia i Vivaldis webbläsare ser ett litet räkneverk högst upp i högra hörnet på skärmen. Räkneverket visar hur många träd som användaren hjälpt till att . Vi provade funktionen för att leta bildstölder.

Utföra sökning Fasen kan beskrivas som interaktionen med ett eller flera informationssystem. Handlingssätt, strategier och taktiker På nätet och i böcker .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.