torsdag 27 juli 2017

Vinterdäck 2017

I årets stora test av vinterdäck , både dubbade och icke-dubbade friktionsdäck, ingår följande däck, listade i bokstavsordning och indelade efter däcktyp: Dubbdäck. Då har du kommit helt rätt! Som du säkert redan vet börjar en bra affär med att ta reda på vilka vinterdäck som vunnit i motortidningarnas tester.


Men det är inte allt – långt därifrån! Genom att läsa sammanställningen på denna sida, får du ett väldigt bra utgångsläge .

Se alla aktuella tester på odubbade vinterdäck i vårt stora däckstest. Vilket friktionsdäck har bäst väggrepp och komfort? Köp det bästa dubbfria vinterdäcket. När det är eller befaras bli vinterväglag behöver vi i Sverige använda vinterdäck eller dubbdäck.


Här får du veta vad som gäller för vinterdäck och dubbdäck för personbilar och tunga fordon. Tidningen Teknikens Värld har testat totalt olika vinterdäck och utsett en testvinnare. Enligt tidningen är årets bästa däck Continental IceContact 2. När det är vinterväglag är det lag på att använda vinterdäck eller dubbdäck.

Men vilka datum och vilket mönsterdjup gäller? Dagen innan kom det centimeter snö. Läs vår guide och få svar. Ivalo i norra Finland ser ut som ett julkort.


Temperaturen ligger runt minus fem grader. Perfekt däcktestarväder. Mellan den december och den mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. I testet får du utförlig information om alla testade däck, såsom pris, antal dubb och vikt. Du får också reda på en mängd betyg på hur däcken klarar sig i olika körförhållanden: Is, snö, vått, samt torrt underlag.


Det har blivit dags att börja tänka på vinterdäcken. Inom en månad ska de på. Här är alla däcktester samlade på ett ställe, från alla olika tidningar. Vår däcktestsida hjälper dig att få en bra överblick över alla däcktester som kommer ut varje år.


Däcktestsidan är gjord så att du som kund lätt kan se vad som passar din bil bäst. Vi har sammanställt däcktester från:. Aftonbladet har i ett stort test provkört dubbade vinterdäck och odubbade, och här presenterar vi de tre däck som var bäst av dubbdäcken.

Högst poäng i testet fick Continental IceContact 2. Däcken har ett utmärkt grepp på is, är lättkörda och har bra styregenskaper i . Lagar och regler kring däck. Vinterdäck , dubbade eller dubbfria, ska användas vid vinterväglag. Sverige är ett land med vinter under några månader per år. Av denna anledning är det bestämt att alla fordon som befinner sig på svenska vägar måste ha vinterdäck mellan december och mars när det är vinterväglag.


För några år sedan gjordes reglerna om för när . I och med att fler ser fördelarna med att ha vinterdäcken på däckhotell så har det blivit lite bättre. Då hjälper hotellen till med planeringen och skickar påminnelse när det är dags för skiftet, säger Pontus Grönvall. Att man använder sina odubbade vinterdäck året runt är inte något som rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.