fredag 27 februari 2015

Fakta om svensk turism 2016

Det är främst de utländska turisterna som ökar. Fler utländska besökare gör att turismen i Sverige växer rejält och bidrar till tusentals nya jobb i hela landet. Under fjolåret steg exportvärdet av turismen med nästan procent.


Ladda ner pdf för utskrift. Vårt mål är att de data som finns samlade i Fakta om svensk turism ska bidra till ökad kunskap och en fortsatt utveckling av turismen och resandet som en viktig och växande export sektor för svensk ekonomi.

Huvudförfattare till denna rapport är Martin Daniels med stöd från Axel Frisk. Ett stort tack till alla som har bidragit i. Här hittar du olika typer av statistik om turism. I menyn kan du klicka dig vidare till statistik om boende och inkvartering, inkommande besökare.


Fakta om svensk turism är en årlig rapport där turism och resande belyses från ett stort antal olika perspektiv som till exempel ekonomi, export, sysselsättning, volymer, beteenden, utbud och. I Sverige ökade turismens totala omsättning med procent eller med 1miljarder kronor. Besöksnäringen i Sverige.


Utvecklingsarbete måste bygga på kunskap och analys.

Med hjälp av ökad kunskap om näringen kan vi fortsätta vårt arbete för utveckling av turism och resande som en viktig och växande sektor för svensk ekonomi. Hur det går för turismen i Göteborg jämfört med andra svenska . Inlägg om Fakta om svensk turism skrivna av Henrik Wester. Beräkningarna presenteras i Fakta om svensk turism som är en årlig rapport där turism och resande belyses från ett stort antal olika perspektiv som till exempel ekonomi, export, sysselsättning, volymer, beteende, utbud och efterfrågan. Företag i svensk besöksnäring sysselsätter många människor.


Turism 26miljarder kronor. Det ligger helt i linje med Geztios övertygelse och är varför vi fokuserar på att tillhandahålla detta till besöksnäringens intressenter. Nationellt sammanhållen strategi för turismen. Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Varför satsa på besöksnäringen?


Utländsk turism bidrar till ökad välfärd och stärkt samhällsutveckling. Mätningen utgörs av så kallade . Håkan Hellströms slutsålda konserter på Ullevi i sommar lockade många turister till Göteborg. Tillväxtverket i Fakta om svensk turism2.


Ecosystems and Human Well-being - A Framework for . VisitSweden har kontor på tolv. Söka efter rapporter som har nyckeltalindelat besöksnäringens del av olika delbranscher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.