tisdag 17 februari 2015

Ringa och fråga hur det går med rekryteringen

Jag sitter själv med rekrytering och har personligen väldigt svårt för folk som skall ringa och fråga saker. Det beror förmodligen på att de. Att ringa och fråga hur det går med ansøkan låter helt normalt tycker jag, førutsatt att man klarar av att føra ett normalt samtal per telefon.


Naturligtvis ska det ha gått lång . Ring och ställ kloka frågor , skicka in din ansökan tidigt och var inte rädd att ta kommandot under intervjun.

Det där lilla extra lönar sig och kan vara avgörande för. Ett telefonsamtal är därför även motiverat någon vecka in i rekryteringsprocessen, för att höra hur det går. Den som ringer och argumenterar på ett positivt sätt . Fråga istället om hur lång erfarenhet som krävs och hur arbetsgruppen ser ut.


Vissa verkar föreslå att man ska ringa varje dag och fråga hur det går , men om jag själv skulle vara arbetsgivare skulle en sån stalker inte vara den jag helst ville anställa direkt. Jobbansökan ska den följas upp? Ringa efter att ha sökt ett jobb?

Det kan vara svårt att veta vad du ska göra när du har skickat in din jobbansökan. Ska du vänta på att rekryteraren hör av sig, eller ska du ta saken i egna händer och själv ringa upp för att fråga hur det går ? Här delar vi med oss av tips att tänka på om du bestämt dig för att kontakta rekryteraren. Se till att förbereda en fråga istället, en anledning att ringa.


Finns det något du undrar över gällande tjänsten som du kan fråga om? Annars kan du alltid fråga om hur den kommande rekryteringsprocessen kommer se ut. Men se till att svaren . Det är trevliga, kompetenta och intressanta människor och de vill veta mer om vårt företag, vårt sätt att arbeta och hur det fungerar hos oss. Att bara ringa , haspla ur sig sitt namn och fråga något som redan står och sedan inte ha någon följdfråga på det ger a) inte kandidaten mer information och b) inte . Du kan ställa frågor om hur många som sökt jobbet och när det kommer att kallas till intervju, säger Per Fredriksson.


Bäst är att ringa innan du skickar in din ansökan, men om du ändå ringer efteråt är det bra att vänta tills att ansökningstiden gått ut och gallringen startar, men om du väntar för länge . Det ger en kraftfullare känsla i kroppen än att sitta ner. Förbered vad du ska säga, och stå sedan upp när du ringer. Och tillämpa begreppet ” smile and dial”, det vill säga att le under samtalet.


Det syns inte, men hörs på ditt tonläge.

Du uppfattas som mer sympatisk. Skaffa en anledning till att ringa och följa upp en jobbansökan, förutom att du vill se till att arbetsgivaren verkligen fått din ansökan. Det visar dels att du är intresserad av att sätta dig in i företaget, dels att du vill ta . Syftet med att ringa är att etablera kontakt och att visa ett tydligt intresse för företaget och tjänsten. TRRs rådgivare Anna Karin Laurenius Kohle ger dig några konkreta tips på vad du kan fråga om.


Jag har sökt ett jobb som jag gärna vill få ;) Jag vill ringa dit för att presentera mig och att dom ska få en röst, jag förstår att det är viktigt. Hade jag varit rekryterare och blivit tvungen att svara på Hur går det med rekryteringen ? När du skickat ansökan: - Det är bra att visa intresse genom att ringa , men vänta ett par dagar efter sista ansökningsdatum innan du kontaktar företaget. Vänd dig till den som står som kontaktperson i ansökan och har tagit emot din ansökan. Fråga alltid först om du ringer och stör innan du lägger fram ditt . Så säljer du in din kompetens bäst när du ringer din möjliga arbetsgivare. Svar: Att ringa en potentiell arbetsgivare innan du söker en tjänst är ett bra sätt att etablera en första kontakt samt att få svar på frågor som annonsen inte.


Att ringa efter att du skickat in din ansökan är ett bra sätt att få reda på hur rekryteringsprocessen ligger till tidsmässigt, att ge ytterligare information . Nu går man oroligt och väntar på samtal hela dagarna. Ring upp och presentera dig, fråga om dom har fått din ansökan. Vissa väntar in allas ansökningar och sorterar sen, andra kör löpande tills de hittar någon de tycker passar. Ni som har sökt jobb (inom kommunen) hur länge fick ni vänta efter sista ansökningsdagen innan ni hörde något (i fall ni nu fick komma på intervju)?


Detsamma gäller självklart på jobbintervjuer – om du inte får en tjänst du sökt: ring och fråga varför och vad du kan förbättra till nästa gång. Var trevlig och lättsam och försök inte pressa fram information som arbetsgivaren inte kan lämna ut (till exempel hur just du ligger till i rekryteringen ). Hur funkar det med feedback? Inom en vecka efter intervjun kan du förvänta dig att få feedback, om ni inte kommit överens om något annat.


Har du inte hört något efter några dagar kan du ringa och fråga hur det går med rekryteringen. Det är dessutom ett bra tillfälle att få reda på hur arbetsgivaren tänker kring dig som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.