torsdag 26 februari 2015

Största privata skogsägaren i sverige

Detta är dock bar en del av SCA-koncernens innehav. De stora bolagen dominerar totalt listan över landet största skogsägare med Sveaskog, SCA och Bergvik Väst AB på pallplatserna. Se pdf för respektive län. Finns inte ditt län med?


Svenskarna som äger mest skog – här är hela listan. Många på ATL:s lista över de största privata skogsägarna hör till den godsägande adeln.

Men allra störst är en 36-årig bilhandlare från Kristianstad. Sammanställningen visar innehaven listade hos. Här hittar du de tio största skogsägarna i din kommun.


Men därefter seglar adelsfamiljerna upp som en stark utmanare. Di har hela listan på vem som äger mest land i just din kommun. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.


Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan. Det är dubbelt så mycket som den .

Vem blir Europas största privata skogsägare ? Staten är den överlägset största skogsägaren i Kronoberg. Främst vid kusten och i Tornedalen. Privata aktiebolaget SCA, Allmänningarna, statliga. Norrbottens största skogsägare. En fjärdedel ägs av privata aktiebolag.


Resten ägs av staten och andra allmänna och privata ägare. Det finns några verkligt stora skogsinnehav, Sveaskogs är det allra största. Carl Hugo Hamilton (t v) är den privatperson i länet som äger mest skog.


Att investera i skog är fortfarande populärt. Vi ser att priserna ökar, så det finns fortfarande god lust ute i landet att investera i skogsfastigheter”, säger Bengt . Observera att listan bara gäller den skog som personerna äger i Västerbotten. Klicka dig fram nedan för att se listan över Västerbottens största skogsägare.


Uppgifterna kommer från Norran. Sverige kommun för kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.