fredag 27 februari 2015

Paketeringstoalett

Olika sätt att hantera latrinavfall. Torrdass med latrinkompost. WC med egen reningsanläggning. Toalett med sluten tank. För- och nackdelar med olika toalettlösningar.


Lätt att bära och flytta, billigt, kan komposteras.

Ingen urinseparering, måste tömmas ofta, miljövänlig saneringsvätska som förhindrar bakterietillväxt måste tillsättas. Nedbrytbar folie kan läggas i . Här hittar du den populära Pacto-toaletten som varken kräver vatten eller el. För dig som har hus eller sommarstuga utan kommunalt VA.


Med rätt val och små ekonomiska medel kan du få en toa- och avloppslösning som är mer miljövänlig än kommunalt avlopp. Behållaren där komposteringsprocessen sker, behöver ett stort, isolerat utrymme. Några kommuner ställer andra krav på tillstånd för att anslutna toaletter med sidotransporterande system än för torra toalettsystem.


Paketeringstoalett Försluter det icke urinseparerade avloppet i plast- eller . Denna toalett kan användas i bostäder, husvagnar och båtar.

Plasten kring avfallet har inneburit svårigheter för kommunens avfallshantering och toaletten tillåts därför inte i alla kommuner. Det finns numera biologiskt nedbrytbar . Avfallet ska komposteras i en latrinkompost på den egna fastigheten och därefter spridas på den egna tomten. Frystoaletten fungerar i princip som en frysbox, det vill säga, avfallet fryses ner i en behållare i toaletten. Ej urinseparerande torrtoaletter för latrinkompostering.


Förutsätter att man varvar latrinen med strömedel. För samtliga toaletter anges pris, material och konstruktion, måttuppgifter, ventilation och placering, funktion, tömning och kompostering samt tillverkningsland . Klicka på Pacto-toaletten. Jag skulle gärna se en variant där man slipper transportera skitpåsar genom bostaden (om nu muggen är placerad i den), och att påsarna istället trillar ner i ett kärl som kan kan . Vattentoaletten är inte ett självklart val för fritidshusägare.


Andra lösningar för latrin. Latrinhämtning blir mer och mer ovanligt eftersom man väljer andra lösningar. Hur du måste hantera avfallet beror på vilken toalettlösning du väljer. Väljer du torrdass, mulltoa eller paketeringstoalett måste du . Du som har en sådan bör fundera på en annan lösning. Latrinen samlas i en komposterbar ”slang”, som ”sluts” efter varje besök.


Om man komposterar slangen, gärna ihop . Find an agent or distributor for the Pacto toilet. Arctic Kingdom Expeditions, Arctic Tracks, GL Energy OY, Emergie sa, Taiga Ventures, Taiga Ventures.

Har några frågor om vad som gäller när man bygger nytt fritidshus. Denna skulle användas som campingstuga helt utan el och vatten. Som toa funderar jag på en paketeringstoalett , och det . Avfallet komposteras inte till mull i toa- letten och måste därför kompletteras med en latrinkompost för kompostering av avfallet, se sidan. Observera att avfallspåsarna till toaletten ska vara av biologiskt nedbrytbart material.


Av en miljon enskilda avlopp i Sverige är bara hälften godkända, och mer än vart tionde direkt olagligt. För stugägare som måste uppgradera sig kan. När du ska göra ett eget avlopp lämnar du in din ansökan eller anmälan och ett väl underbyggt förslag till avloppslösning.


Kompletta handlingar ger snabbare handläggning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.