onsdag 18 februari 2015

Tillverka alloljebrännare

Här testas brännaren på pannan. Har eldat spillolja i en hemmagjord brännare i ett antal år och har inte märkt att någon olja brinner sämre, oljan jag eldar är ju en blandning av olika oljor så det är kanske det som är grejen. Fler än 1inlägg: Blev medlem: . Har en villaoljebrännare(bara själva brännaren, ingen kamin) som står o skräpar!


Dessutom massa spillolja och gammal villaolja över!

Så nu behöver jag lite ritningar eller tips på hur man enklast bygger en dieselkanon som går på spillolja! Jag har hört talas om att det ska gå att bygga om en traditionell oljebrännare till att funka även med spillolja. Alternativa brännbara vätskor till olja? Bygga om villa-oljebrännare för spillolja?


Tänkte ev bygga om en oljebrännare till en så kallad alloljebrännare. Jag ska naturligtvis inte elda med annat än lagliga oljor! Fujitsu AWYZ LB Nocria och 1st Panasonic HE-DKE. Bättre med för stora än för små hihi. Vedkamin Handöl 34T 7kw.


Har en ouppvärmd verkstad som jag gärna skulle vilja ha lite värme i. Blir en hel del spillolja också från lite av varje, det ska gå som miljöfarligt avfall men är det helt omöjligt att bränna det i någon form av brännare. Det finns sk alloljebrännare som klarar spillolja, åtminstone för några år sen så stod det i annonserna också, men numera håller dom tyst omet (i Sverige vill säga). Ser nu att det fortfarande annonseras om såna, varmluftpannor för verkstadsuppvärmning brukar det vara. Något tveksamt att skriva i annonsen . Vi har allt på hyllan för omgående leverans.


Tyska Kroll står för kvalité och service med 1 nöjda kunder som mål, därför vågar vi ha marknadens längsta. Att samhället strävar mot att bli mindre beroende av fossilt bränsle utgör en möjlighet för Krolls alloljebrännare , en brännare som med hjälp av bland annat förvärmning och luftinblandning klarar av att förbränna vegetabiliska oljor med ner till procents energivärde. Friheten att välja bränsle och kanske . Att gjuterier och andra kör med spilloljorna för uppvärmning är ingen nyhet, även bilverkstäder och framförallt lastbilsverkstäder använder alloljebrännare. Delavan munstycke till all oljebrännare. Olika storlekar finns i lager, passar de flesta alloljebrännare på marknaden.


För beställning vänlige. Strömsunds kommun skriver på sin hemsida att Det har kommit till vår kännedom att vissa företag marknadsför s. Alloljebrännare , vilka de demonstrerar på mässor och dylikt genom att elda spillolja i, eller säger till kunder att det går att elda spillolja i dessa pannor.

Användningen av växtoljor som bränsle är ingen ny företeelse förorsakad av höga råoljepriser, utan är en lika gammal uppfinning som själva dieselmotorn. I själva verket var det Rudolf Diesels ursprungliga avsikt att använda växtoljor som bränsle. Fossila bränslen används främst på grund av de är så lätta att tillverka.


Köp och sälj verktyg och verkstadsutrustning heeft 20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.