torsdag 21 juli 2016

Kronofogden utmätning bilar

Den enda tillgång som finns är en bil. Den finns hos den skuldsatte och det är hon som använder bilen men hon hävdar att hon lånat den och att den är registrerad på någon annan. Nu måste vi göra en bedömning om bilen verkligen tillhör henne eller inte.


Att den är registrerad på någon annan betyder inte alltid att den inte . Förutsättningar för utmätning av bil. Jag är nyfiken på vilket värde en bil har för en barnfamilj enligt kronofogden ?

Jag har en skuld hos kronofogden på ca 150. Min fråga är, finns det nån gräns för vilket värde en bil har för att de skall göra utmätning på den? Problemet är att jag verkligen är i behov utav en bil.


Om jag skriver över den på tex en förälder, . Bilen är köpt på finans så lånet är bundet till bilen. Om bilen säljs så måste lånet betalas omgående. Ni som haft KF hemma hos er på utmätning.


De har stulit bilen av mig, säger han.

Samtidigt har JO fått flera anmälningar . Jag försökte inte köra på någon och såg ingen på parkeringen. Kronofogdens utmätning av bil från barnfamilj anmäld till JO. De billiga bilarna som kronofogden auktionerar ut kommer inte från privatpersoner utan snarare från mindre seriösa bilhandlare med kontoret på fickan och som fått sina bilar utmätta.


När det gäller privatpersoner så är det precis som tidigare inlägg att det beror på vad det är för bil , skick och om den är värd . Men det kan hända att du blir av med din bil – trots att det inte är du som sitter på skulden. De kan inte ta hänsyn till att bilen står registrerad på en annan person. I detta fall är bilen (som sin helhet) en . Kan kronofogden utmäta en leasebil som man har leasat privat?


Jag säger: NEJ Eftersom lease egentligen är långtidshyra och man inte äger bilen. Dessutom är bilen inte avbetalt på något sätt utan man betalar månadsvis vilket innebär att bilen för dom inte är värd ett skit. Han säger: JA eftersom man står . Allt har gått rätt till? Då är det ju livsfarligt att låna ut saker till andra om man inte gör en kreditkoll på . Mona behöver bil för att.


Sedan vid TR:n yrkats, att dödsbo skulle på vissa grunder befrias från skyldighet att utge tidigare fastställd men ej erlagd arvsskatt och TR:n ogillat yrkandet, har utmätning skett. Efter domstolsbeslut står utmätningen fast - mannen kunde inte bevisa att han var ägare. Dina skulder är dina egna, om du inte har tagit lånen tillsammans med någon annan - till exempel för husköp eller bil.

När kronofogden kommer utgår man nämligen ifrån att allt i hemmet tillhör dig om du inte kan bevisa motsatsen, till exempel med kvitton. Så här ligger det till: En 30-årig man i Kristianstad klarade inte att betala skulden på sin bil , en Saab 9- vilket innebar att kronofogden beställde bärgare för att hämta den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.