onsdag 27 juli 2016

Skogspriser 2017

Stigande skogspriser i söder och viss avmattning i mellersta och norra Sverige. När LRF Konsult, Sveriges största. Då väntas räntan dessutom . Priset på skogsfastigheter ökade kraftigt efter millenieskiftet. Prisstatistik går att finna hos både Skogsstyrelsen och mäklaraktörer.


Tillbaka till nyhetsbrevet.

Priserna på skogsmark har stigit till de högsta nivåerna någonsin i södra Sverige medan priset sjunkit i mellersta och norra Sverige, visar ny statistik från LRF Konsult. Skillnaden mellan skogspriserna i norr och söder har aldrig varit så stor som nu. I södra Sverige har prisbilden för . Prisindex för skogsfastigheter i Sverige har under senaste året rört sig fem procentenheter uppåt och har därmed snart återhämtat sig till den nivå som gällde för fem år sedan. Jämfört med bottennoteringen för två år sedan har priserna återhämtat sig med hela elva procent. Trots den kraftiga återhämtningen kan man . Det går bra för Sverige nu.


Tillväxten ökar, arbetslösheten . Historiskt höga skogspriser : Prisbilden i norra Sverige är mycket attraktiv.

Samtidigt har priset i norr sjunkit. Tillsammans med en optimism på marknaden flaggar LRF då för köpläge: – Prisbilden i norra Sverige är . Läs Johan Freijs månatliga krönikor och betraktelser runt skogsekonomiska frågor. Dec Priserna på skogsfastigheter i södra Sverige har skjutit i höjden och analytiker varnar nu för överhettning i bland annat Småland.


Enligt Danske Bank är det inte ovanligt med dubbelt så dyr skog i Småland som i Dalarna. Men i mellersta och norra Sverige har prisbilden dämpats, enligt LRF Konsult. Jan Sveriges skogsmarkspriser har återhämtat sig och ligger nu på samma nivå som för fem år sedan, visar Norra Skogsbyråns nya marknadsanalys.


Föreningen premierar de båda pristagarnas arbete med att utveckla och hjälpa markägare att tillämpa . Ett lågt utbu hög befolkningstäthet och ett starkt intresse för att äga skog anser LRF Konsult vara parametrar som . Aug Högre skogspriser än någonsin. En anledning är ett ökat intresse för skog, jakt och ”känslan av att äga en skog”. Skogspriserna i Sverige slår nya rekord. Oct De senaste fem åren har priserna på skogsfastigheter varit ständigt stigande.


Torbjörn Ohlsson säger att Håkan är en bland många som gör . Men efter att virkespriserna sjunkit de senaste två åren planar marknadspriserna på fastigheter nu ut. Fortfarande bidrar värdet av jakten till att priserna hålls uppe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.