torsdag 28 juli 2016

Vedpris kubik 2017

Mäter försäljaren i stället travat mått blir kubikmeterpriset betydligt högre. En travad kubikmeter innehåller mycket mindre luft och motsvarar ungefär stjälpta kubik. Att ange ett exakt omräkningsvärde går inte.


Nu är björkveden i storsäck slut, endast några säckar med blandved 50cm samt några i längd 30cm. Vi har alltid björkved i småsäckar.

Vi tar självklart upp beställningar till nästa år redan nu. Björkved 30cm - storsäck om kbm på pall stjälpt mått. Inga andra kostnader tillkommer. De kunder som har betalt pant från tidigare köp erhåller naturligvis denna vid återlämning. Var vänlig uppge om retursäck finns vid beställning.


NY ÄGARE AV VEDKUNGEN FR. Selv om dette refererer primært til det svenske markedet, gir det et godt bilde av hvordan tømmermarkedet i Norge er ved inngangen til en ny vintersesong. Markedet er godt både for .

Rimligt pris för långved? Pris för mstaplad ved? Frågan är nu vad man kan ta för pris för det? Det är mestadels al, asp, björk men även gran och tall.


Har sett priser på Blocket som ligger på c:a . Småsekk liter (Oslo pris), 9Kr. Möjlighet till kr rabatt på nykluven ved. Gäller vid valfri vedlängd = 3 3 eller cm. Grovleken är blandad med många fler grova bitar än normalt.


Jag skulle vilja veta vad som är ett rimligt pris på en kubik ved. Veden är torr och färdigkluven. Det är blandveen blandning av dom flesta träsorterna tror jag. Har en undran över vad människor här inne som köper färdig kluven ved betalar per kubik.


I Mjölby finns det för både 3:- och 275:- så. Alla priser är per kbm ( kubikmeter ) och inklusive moms, eventuell fraktkostnad kan tillkomma. Betalning kan ske kontant eller mot faktura.

Information om när och hur kommer att finnas på. Uppvärmningen i vårt nyinköpta hus kommer ske med hjälp av en Molle vedpanna. Förra ägaren har eldat slut på sitt vedlager så vi blir tvungna att köpa kubik till att börja med. Senare är det meningen att vi ska fixa den själv och den kommer då bli i stort sett gratis.


Här i Stockholmstrakten är det hutlöst . Vi levererar veden till Din dörr med egen lastbil. Vid beställning av minst 12mbjuder vi på transporten inom trestadsregionen. Torr lös björkved i storsäck på pall. Osorterad och varierande grovlek.


Man räknar med att kubik stjälpt ved motsvarar 0. Så det gäller att jämföra rätt . Här hittar du Holmens prislistor för virke i olika skogsklasser. Noen som vet hvor jeg kan få. Og hva er pris pr mnå?


Dette gir kubikk (ved pluss luft). Men det viktige, altså vekten av kubbene, skal være omtrent det samme som om du hadde 60 . Statliga Sveaskog höjer priset med kronor per kubikmeter för både barr- och granmassave skriver det statliga skogsbolaget i ett pressmeddelande. Syftet är att säkra leveranserna till kunder där efterfrågan just nu är stor. Det nya erbjudandet gäller från och med den oktober i Härjedalen, Hälsinglan .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.