fredag 29 juli 2016

Relingslist båt

Hitta din nya fenderlist hoss Profillageret. Relingslist skyddar mot repor och ger din båt nytt liv ! Och så finns det detaljer som man inte ska slarva med. Avbärarlisten är ett strålande. Att veta hur man ska bära sig åt för att antingen byta eller återmontera relingslister är inte alltid lätt, då information om detta ämne är relativt svårt att finna.


D-profil att montera på slätt underlag (ej u-profil att kränga runt en kant).

De har en 40mm på SeaSea som är perfekt men naturligtvis har de inga passande avslut i rostfritt så jag vågar. Vart köper man kantlist till båten? På de båtar jag dragit avbärarlist runt har det vid tillverkningen av båten , dvs i gjutformen varit kantlister eller relingslister eller vad du föredrar att benämna dem vid.


Några båttillverkare har också popnitar med jämna mellanrum genom och runt hela relingslisten för att avbärarlisten ska få bättre grepp och . Silikon ska man vara lite försiktig me åtminstone om man har minsta tanke på att måla om båten någon gång i framtiden. Anledningen är att det är väldigt svårt att få bort silikon, speciellt i ett så porigt material som gelcoat, och ingen färg i världen täcker över silikon. Tvärt om stöts färgen bort vilket ger ett . Sannolikt är detta den förligaste relingsbiten på babords sida.

I fyndmaterialet från Vasa ingår delar från ett antal mindre båtar. Skeppsbåtar fyllde en viktig funktion för samband mellan skeppen, som hjälpmedel att komma iland och för lastning och lossning av proviant, ammunition mm. Byta relingslisten, polering och färger på skrovet. Om du av någon anledning måste ta av och sedan återmontera relingslisten kan du göra enligt följande: Den omgivande temperaturen bör vara grader eller varmare och gärna vindstilla.


För att lossa listen, som är mycket hård . Har en ganska risig relingslist på min båt och tänkte kolla om någon här ha bytt den och i sådana fall har några tips och så på vad man skall ha för någon profil och så. Här hittar du olika typer av lister till din båt ! Välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående våra produkter! RELINGSLIST 8X16MM SVART 13M.


Letar du efter nya lister till din båt ? Det kan vara rena rama djungeln att försöka navigera och hitta rätt relingslister (också kända som fenderlist eller kantlist). Vi har varit och tittat på en båt som kan vara ett tänkbart objekt. Dock hade den svarta listen som går runt hela skrovet fått sig en törn på ett ställe och blivit demolerad.


Hur lagar man lämpligast detta? Går det ens att göra själv? En hink varmvatten med lite Vanish och ryktborste gör susen för teaken. Om du under sommaren tvättar båten löpande blir vårvaxningen en enkel match.


Men var försiktig med att använda starka medel som mördar plasten.

Vi ger dig tipsen om hur du bäst vårdar din båt ! Läs mer: Sju enkla steg för att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.