fredag 27 oktober 2017

Borra i betong armeringsjärn

Sant, jag läste nog lite för snabbt! Men det kanske finns andra betongborr som klarar att borra igenom armeringsjärn ? Jag vet dock inte om det . Borren började glöda och i hålet i väggen glödde det också, så jag slutade borra och tänkte jävla skitborrar. Så idag köpte jag helt nya.

Du har borrat in i ett armeringsjärn , Prova att borra på ett annat ställe bredvid. Hur djup kan jag borra i betongvägg? Går ej att borra i väggarna? Viss betong innehåller mkt sten och då kan det bli rejält hårt,i vissa fall så kan man ta en vass körnare och slå med i hålet för att spräcka stenen! Men i av fallen så funkar det med bara slagborrmaskinen.


Armering förekommer ju också,byt till metallborr och borra igenom armeringen,fortsätt sen . Börjar borra (slagborr, rätt borr ) och det tar stopp. I princip kan man forcera vilket material som helst utan att tänka på begränsningar såsom materialtjocklek.

Man behöver ej ta hänsyn till att det finns armeringsjärn eller liknande i materialet. Vibrationerna är i princip obefintliga . Milwaukee har en unik hårdmetallspets tillverkad i ett stycke vilket säkerställer lång livslängd även om man stöter på armeringsjärn under arbetet. Milwaukee MXbetongborr tillverkas i Tyskland och är av högsta kvalitet oavsett om du skall borra i tegel, betong , armerad betong eller natursten.


Min erfarenhet är att när man stöter på en balk eller armeringsjärn i taket, borra någon annanstans. Har du lyst med ficklampa i hålet så att du ser att det verkligen är järn du har gått på? Köra med slag är som nämnts ingen bra ide om det inte är betong eller tegel. Vore jag som dig så skulle jag flytta hålen . De detekteringsverktyd som finns, de är främst riktade mot att hitta reglar och el- ledningar i gipsväggar. Att hitta armeringsjärn ? Eller är lösningen en bättre borrmaskin och bättre borr som enkelt tar sig igenom det hårda i väggen?


Smyge skrev: Ok tack för tipsen. Hyr en maskin på Cramo eller liknande, borrhammare är nog benämningen. Riktiga moderna SDS borr tar även armeringsjärn , dvs både betong och . Den här artikeln ger dig steg för steg instruktioner och förklarande fotografier när du vill borra i betongväggar.


Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen.

På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor etcetera på väggen. Har ev tänkte att borra ett hål i betongen mellan vardagsrummet och vårt extra rum. Passa dig för armeringsjärn i väggen bara. När det kommer till att behöva ha armering överhuvudtaget så skulle jag säga att betong är ju ett otroligt starkt material när det kommer till tryckhållfasthet.


Hål i betong eller hårt tegel. Håltagning i hårda byggmaterial. Vägledning vid beställning av diamantkärnborr. Betong är oftast ett mycket hårt material och besvärligt att borra i. Vid borrning av hål upp till . Lämplig för all betong , mjuk till hård.


Det unika skärhuvudet garanterar runda hål. Centerspetsen underlättar vid precitionsborrning. Borrens dubbla spiraler avlägsnar dammet effektivt från hålet.


Vilket är ett krav vid t. Det största problemet är nog mer val av maskin. Skall man borra i betong är en Borrhammare att föredra. Slagborrmaskin är en riktigt dålig kompromiss, fungerar bäst i trä utan slagfunktionen. Investera i en billig Borrhammare, är som natt och dag när man borrar i betong , men sitter det armering i vägen . Våra hammarborrkronor (SDS) är konstruerade med ett huvud helt i hårdmetall och med en unik spets- och spiraldesign för att borra snabbare än något annat borr – i betong , tegel, murverk och mycket. Ultimat SDS plus (TE-CX) hammarborr med fyra karbidskäreggar för borrning av expanderhål i betong med armering.


GTM-E är godkänd att användas där max 80° C kan komma att uppnås. Den kan monteras i temperaturer ner till -10°C. Borra ett hål med rätt diameter och sättdjup utifrån det ankaret som valts. Blås rent hålet från botten. Fyll upp med betong och avsluta med armeringsjärn.


Placera bultarna i de borrade hålen, fyll hålen med EXM 7Expanderbetong. Ska flaggstången stå på berg, borrar du hål som är dubbelt så stora som järn- bultarna och gjuter sedan fast dem . Ska man borra mycket i betong ska man ha en borrhammare. Till en borrhammare använder man särskilda borr , med SDS-fäste.


Det påminner om en bajonettkoppling. Det finns två huvudsakliga varianter .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.