torsdag 26 oktober 2017

Världens djur fakta

Här får du en tydlig presentation över vilka djur du kan läsa om hos oss. Alla djuren presteras med både bild och text. Girafferna är världens längsta djur och kan bli över fem meter långa. Tack vare sin långa hals når giraffen upp till de blad som finns i akacieträden. Med hjälp av sin långa tunga drar giraffen av bladen från grenarna.


Vi älskar djur och kan inte sluta förundras över alla märkliga former som livet kan anta.

Vissa djur är faktiskt riktigt konstiga, så därför har vi satt ihop en topplista över världens konstigaste djur. Vad sägs om en mjuk sköldpadda, en flygande fisk eller en gråsugga stor som en nyfödd bebis? Man kan göra en topplista över världens farligaste djur på många sätt.


Man kan till exempel rangordna djuren efter vilka som är giftigast, eller också inkludera husdjur - bara i USA dödas cirka människor varje år av kor och till människor dör i hundattacker. Varje år dör också tiotusentals människor . De gamla teorierna om hur djurs hjärnor fungerar börjar nu att överges, och istället för att bara lista djur på en IQ-skala så börjar forskarna se på djurs intelligens på ett mer omfattande sätt. Världens fakta : Tittarnas djurfilmer.


Mycket dramatik i amatörernas safarifilmer.

Vissa djur i naturen kan, om förhållandena så kräver, röra sig med en fantastisk hastighet. Gepardens acceleration från noll till 1kilometer i timmen på bara tre sekunder är snabbare än de flesta bilar, men världens snabbaste djur på land håller bara sin. Sajten List Dose har listat världens mest utrotningshotade djur och samtliga krakar är alltså farligt nära att totalt försvinna från vår planet. Vi samlar in statistik med hjälp av cookies.


Du accepterar om du klickar OK eller om du klickar dig vidare till nästa sida. Spektakulära dokumentärer om djur och natur från världens alla hörn. Oväntade och dramatiska amatörfilmer om djuren på savannen. En honungsgrävling är på väg över en väg med sin lilla unge.


Men ungen vänder om efter halva vägen och möter två zebror på andra sidan. En serie med filmklipp där djurens beteende fångats av amatörer på den afrikanska savannen. Det är inte bara vi människor som tycker om att mysa – även i djurriket finns det äkta vänskap och riktiga romantiker!


Och en hel del makalösa fakta du inte visste. Havsuttrar håller tass när de sover så att de inte ska flyta ifrån varandra i vattnet. Och här är anledningar till varför: 1. Människan är det enda djur som helt avsiktligt och medvetet bidrar till att jorden förstörs.


Trots att den vet att andra varelser och miljön hotas så fortsätter den glatt att syssla med utsläpp av farliga gaser och . Djur som hundar och katter kan vara människans bästa vänner. Vi på Hänt älskar roliga och söta djur , på bilder eller filmer.

Men även farliga djur från exotiska länder är intressanta och fakta om djur vi inte känner till. Här samlar vi kort och gott allt vi skriver om världens djur på alla olika sätt. Hans äldste son Titus tog över tronen och färdigställde byggnaden. Stjärnmullvaden - världens känsligaste djur. Om det finns en tävling om däggdjursvärldens märkligaste nos, så ligger stjärnmullvaden bra till.


Latinskt namn: Condylura cristata. Område: Kanada och nordöstra USA. Här hittar du fakta om ryggradslösa djur , från björndjur till mördarsnigel.


Det som är gemensamt för dessa djur är att de saknar ryggrad. Evertebraterna, som de också kallas, utgör i dag den största delen av världens alla djurarter. Främst är det leddjur som insekter, spindlar och kräftdjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.