tisdag 24 oktober 2017

Söka information på internet

Det räcker inte alltid att googla om du vill få bästa svaren på din sökning. Vi ger dig praktiskt hjälp så att du kan bli ännu bättre på att söka information på webben. Internet som informationskälla. Jämfört med tryckt information har webben flera fördelar.


Viktigt att tänka på: Tänk igenom vilka begrepp du vill du söka på.

Använd gärna flera olika sökhjälpmedel - ingen är fullkomlig! Om du vill ha många resurser - använd sökrobot! Före internets genombrott var vi i hög utsträckning hänvisade till information som någon annan valt ut åt oss: i dagstidningar, tv eller radio bestämde redaktörer vad som skulle spridas vidare till publiken. Idag, när det finns nästan obegränsat med informationskällor på internet , behöver var och en av oss verktyg och . Lär dig hur du bäst söker på nätet.


Då kan du lägga några minuter på att läsa de här enkla tipsen om hur du kan öka chanserna att hitta rätt, genom att lära dig hur du söker bättre. Trots detta är det många .

Lektion : Söka information på internet. Att använda internet för att skaffa sig information om en hobby eller ett specialintresse, att ta del av kultur, vetenskap och litteratur, att söka information om resor, om hälsoinformation och offentlig information är något som internetanvändare i alla åldrar gör. I den här filmen får du lära dig de viktigaste grunderna i att söka och hitta rätt information på internet samt.


Testa med en kompis någon gång: sök på precis samma sak från olika datorer och mobiltelefoner Hur många av de första träffarna var samma? De första två frågorna är också viktigt, om du vill skriva en bra uppsats måste du hitta all information du borde ha, och då är det bra om du bara hittar det du vill . I den här presentationen (5:44) får du veta mer om vad du bör tänka på när du letar material på internet. Filmen presenteras av SLU-biblioteket (Sveriges lantbruksuniversitet). Var systematisk då du söker information och bekanta dig med och lär känna de informationskällor som finns på bibliotek(et) och på nätet.


Olika källor passar för olika ämnen, du lär dig med tiden vilka källor som passar ditt ämne bäst. Den naturliga platsen man går till för att få information är väl biblioteket, idag når vi också. Har någon erfarenhet av ett sånt program som crawlar internet för information ? Studien har på ett förtjänstfullt sätt genomförts av Göran Leth och Torsten. Thurén, bägge vid institutionen för journalistik, medier och kommunika-. Håller du på med ett arbete i skolan?


Eller behöver du hitta information om något av en annan anledning?

Det finns många sätt att skaffa information. Om du är ansluten till internet kan du nå vilken dator som helst i världen, oavsett vad de använder för operativsystem. Om internet är själva nätverket så är www en tillämpning som använder internet som kommunikationsmedel.


De allra flesta tycker att det är enkelt att hitta rätt sökord när de använder söktjänster, även om de yngsta och äldsta har något svårare. Yngre personer värderar information på internet mer .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.