måndag 30 oktober 2017

Fsc skogsstandard

Förutom det faktum att du medverkar till att gynna hållbar utveckling. Vårt verksamhetsområde sträcker sig från Mälardalen i söder till treriksröset i norr. Skogskunskap – skogsägarens digitala rådgivare.


Här hittar du fakta och instruktioner om skogens . I högerspalten hittar du nedladdningsbara standarddokument, inklusive policyn på svenska och standarden för gruppcertifiering på engelska.

Tolkningar och vägledningar. Om man har frågor rörande den svenska skogsbruksstandarden så kan man först kontrollera om det finns svar på dina frågor under vägledningar eller . På marknaden finns två olika standarder att välja mellan, FSC och PEFC. SCA har av Naturskyddsföreningen anmälts för brister i naturhänsynen vid fyra avverkningar och för brott mot FSC :s skogsstandard.


SCA medger att brister finns och även om man sparat mycket skyddsvärd skog i närheten, så vill man dock bli ännu bättre. Redovisning av träråvara (ingen redovisning krävs för återvunnet trä ). FSC , PEFC, ej certifierat).

FSC -certifiering är grunden i ett frivilligt system som syftar till att uppmuntra ett samhällsnyttigt, miljöanpassat och ekonomiskt bruk av världens skogar. Kopia av skördarens produktionslistor för trakterna skall lämnas till säljaren. Miljöcertifiering och naturvård. Karlstads stifts skogsbruk är certifierat med FSC och PEFC. Nu finns utarbetade och enkla metoder för att göra naturvärdesbedömningar.


Under dagar får du grunderna i bl. Börje Drakenbergs modell som ligger till grund för att hitta och bedöma naturvärden i våra skogsområden. I PEFC:s och FSC :s nya skogsstandard som gäller fr.


För att möjliggöra en långsiktig god avsättning av de svenska skogsprodukterna så har skogsägaren en nyckelroll genom att certifiera sin fastighet. Genom att certifiera råvaran har vi ett viktigt miljöargument för våra kunder ute i världen. Vi är glada över den enighet som nu skapats. PEFC och FSC skogsstandard.


FSC är den skogsstandard som har högst trovärdighet och ställer högst naturvårdskrav, säger Mikael Karlsson, ordförande i Svenska Naturskyddsföreningen. FSC -standarden innehåller mer indirekta krav på systematik. Sverige har redan idag en av världens mest . Uppföljande revision samt förberedelser inför omcertifiering.

Lövdominerade bestånd 2. Skogen är inte certifierad men all skogsskötsel är som den vore certifierad av. Målsättningen för PEFC:s skogscertifiering är att utveckla ett uthålligt skogsbruk med god balans mellan produktion, miljö samt. FSC (Forest Stewardship Council).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.