fredag 27 oktober 2017

Kortast utbildning högst lön

Men vad som efterfrågas tenderar att variera med tiden och en längre utbildning som är välkänd för att vara seriös håller bättre i långa loppet. Jag skulle gissa att de utbildningar som ger mest valuta för pengarna (trots längden) är civilekonom från handelshögskolan i stockholm, läkare och civilingenjör och . Inom vilket ämne tjänar man mest på kortast tid som professor. Vilken utbildning för högst lön ? Kortast utbildning - högst lön ?

Ta snabbfilen till bra lön: välbetalda jobb som inte kräver lång. En teknisk yrkesutbildning ger högst lön i relation till studietiden – sämst ger en sjuksköterskeutbildning. Det visar Zmartas studieindex som jämfört några av. Alla orkar faktiskt inte plugga flera år på universitet eller högskola, men många vill ändå ha en bra lön.


I alla fall enligt rekryteringsbolaget Careeron som på utbildningssidan. Se klippet med de högst betalda jobben:. Och för att bli det krävs inte fem års studier på en teknisk högskola, det kan räcka med månader på en YH- utbildning.

Läs mer: Checklista för anställningsavtal. För att komma in på de utbildningar som leder till. Ska dessa personer inte ha möjlighet att tjäna bra.


Oavsett vem du är och vilka anledningar du har för att vilja ha en bra lön utan att behöva lägga . Och högst lön av alla får de som pluggat datateknik vid Uppsala Universitet, och KTH. Valet av studieort och lärosäte är också viktigt, de stora tekniska högskolorna dominerar listan, tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och universiteten . På andra plats hamnar prästyrket och tredjeplatsen kniper . Funderar på att utbilda mig. Jag vill inte läsa på högskola då jag inte vill ta studielån eller flytta från orten jag bor, däremot läser jag gärna på distans.


Jag vill alltså hitta ett relativt högavlönat jobb till minst möjliga utbildning. Då finns det en rad utbildningar att välja mellan. Många av dem har statusyrken som vd och läkare – men bra pengar kan även tjänas på mer oväntade sätt. Här är de som ger bäst betalt.


De riktigt välbetalda jobben tar ofta lång tid att nå. De kräver gedigen utbildning och inte sällan ett lika gediget kontaktnät. Du behöver inte skämmas för en låg ingångslön om du får en bra löneutveckling i framtiden, menar en expert på Svenskt Näringsliv.

Läkare, civilekonom och civilingenjör. Grattis, har du kommit in på de här utbildningarna i höst kan du förvänta dig klirr i kassan i framtiden. Allra kortast utbildningstid bland framtidsyrkena är att gå utbildning till maskinförare, veckor, en termin.


Längst tid tar det att utbilda. Däremot finns det högskoleutbildningar som ligger lägre i lönenivå än de högst betalda yrkeshögskoleutbildade, nämligen grundskollärare och förskollärare. De fem utbildningar som är enklast respektive svårast att komma in på i korrelation med den medellön som yrket ger. Där matematiker är enklaste programmet att komma in på som ger högst lön. Högst lön har vd:ar, politiker och administrativa chefer.


Minst tjänar städare, bygg - och anläggningsarbetare, kassapersonal och restaurangbiträden. Att utbilda sig inom finans tycks vara ett säkert kort för den som vill tjäna stora pengar. Frågan är var man ska studera? Business Insider har publicerat en lista på de utbildningar som ger bäst betalt direkt efter studierna.


Tandläkare och Nationalekonomer. Däremot borde spridningen vara sådan att de många sjuksköterskor som har lång utbildning och stort ansvar tjänar mer än läkare med kortast utbildning och minst .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.