måndag 23 oktober 2017

Värdepappersmäklare lön

Vad tjänar man som värdepappersmäklare ? Du hittar även utbildningar relaterade till värdepappersmäklare. Nyfiken på vad en värdepappersmäklare tjänar? Längst upp på listan över de bäst betalda yrkena finns värdepappersmäklare.


En som började handla med aktier redan i tonåren är Håkan Lyander.

I dag är han mäklarchef för aktiehandeln på Skandiabanken. Satsar du på en karriär som värdepappersmäklare , läkare eller kanske it-chef kan du redan nu införskaffa en större plånbok. Som värdepappersmäklare är du dels kontaktperson mot kunder och ger förslag till köp och försäljning av värdepapper, dels den som praktiskt på marknaden utför kundens order att köpa eller sälja värdepapper. Det jag inte nämnde i mitt förra inlägg kring lön på svensk storbank var också hur tråkigt yrke aktiemäklare har idag.


Värdepappersmäklare kan delas in i aktiemäklare, penningmäklare och optionsmäklare. Det roligaste de hade att göra den dagen var att ha någon att prata med . Möjligheter att göra en ordentlig lönekarriär finns i Sverige, men bara för en liten grupp höga chefer och specialister. Bland de som har sämst utveckling finns barnskötare, förskollärare och fritidspedagoger.

Kanske jobbar du inom fel bransch. Här är yrkena som ger bäst utdelning i lönekuvertet. En värdepappersmäklare tjänar i genomsnitt fyra gånger mer än tapetserare, elevassistenter och djurskötare. Skulle kännas så mycket bättre om någon av oss iallafall kunde få en sån lön. Kollade lite noggrannare och det var lönen för värdepappersmäklare.


Tänker typ en 2-årig utbildning eller ingen alls om det finns jobb som inte kräver utbildning men ändå ger en lön på 20. Hon tjänar mer än en värdepappersmäklare som har den högsta genomsnittliga månadslönen bland samtliga yrken. Vad tycker du om att tjäna så mycket? Lönen är bra, medger Åsa Byman Falck, men för mig är det viktigare att den är i paritet med kollegornas löner i jämförbara kommuner av samma storlek.


Aktiemäklaren agerar alltså mellanhand mellan köpare och säljare på finansmarknaden och får för detta betalt i något som kallas courtage. Mäklare inom finans ger råd till kunder och arbetar med att köpa och sälja valuta, aktier, optioner och andra värdepapper. Mäklare är aktiva på finansmarknaden och måste samarbeta . Förbered dig väl inför löne-förhandlingen och ta reda på alla fakta. I bästa fall kan du höja din lön med tusentals kronor, säger experten Johan Fogelberg på Unionen.


Störst chans till löneförhöjning har värdepappersmäklare. Verkställande direktörer kommer på en god andraplats.

Resultatet presenteras av chefsorganisationen Ledarna i undersökningen Lönekarriärbarometern som släpptes nyligen. I undersökningen speglas hur stora chanserna är att få högre lön vid god . De senaste åren har kvinnor har fått högre lön , jobbar i större utsträckning heltid och tar inte ut lika stor del av föräldraförsäkringen. Men en genomgång av hur jämställd arbetsmarknaden egentligen är visar att det är en lång väg kvar att gå. Medlingsinstitutet och SCB tagit fram uppgifter om de som tjänar mest – och minst i landet. Med på listan finns även några tekniska . Därför finns det risk att man underskattar sin lön om man jämför den med yrkets medellön istället för medianlönen.


Både medelvärde och median är mått som används för att visa det genomsnittliga värdet för den grupp som studeras. I mer lågavlönade yrken är könsskillnaderna vad gäller lön mindre. Medellönen är summan av alla löner i den utvalda . Här kan du själv utforska löneskillnaderna i olika yrkesgrupper.


Några exempel på högavlönade yrken med stora könsskillnader är verkställande direktörer, värdepappersmäklare och ekonomichefer, där kvinnolönerna är cirka procent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.