onsdag 25 oktober 2017

Slipa trädäck

Timelaps - Slipning av altan med HTC4och EDGE golvslip. Ytbehandling med Rubio Monocoat Grå. Helt makalöst bra maskin map ergonomi, avverkning, användarvänlighet och slutresultat.


Det går naturligtvis även att lacka eller måla ett altangolv. Det kan vara värt att tänka på att lack blir halare än oljat och ett målat golv slits av mycket spring och tunga möbler så målar du golvet får du vara beredd att underhålla det regelbundet.

Om du har en gammal altan som blivit . Innan du stryker med olja ska du kolla att träet är slätt och fint. Om det inte är det ska du slipa för att smuts och alger inte ska få fäste så lätt. När träet har torkat och det är slätt kan det oljebehandlas. Här väljer vi en klar olja för vi vill kunna se ådringen i träet. En färgad olja skyddar annars träet lite bättre.


Annars kan man försöka slipa på diagonalen, annars minskar inte det kupiga.

Så gjorde jag då jag slipade vårat trädäck , jag hyrde en golvslip så arbetet gick ganska snabbt :) även om det var cirka 60m2. Slipa träaltan - erfarenheter? Rondell- eller bandslip?


Typ av slipmaskin för att slipa altandäck? Ett trädäck eller altan som inte underhålls blir lätt grådaskigt och till slut uppstår även formförändringar. Det gäller att sköta om det på rätt sätt, vilket även gäller när det är byggt av tryckimpregnerat virke.


Börja med att slipa av träet för att få bort smuts, vassa kanter vid ändträ, stickor och ojämnheter som bildats runt t ex skruvar. Om det är en träterrass du ska olja, använd ett förlängningsskaft med ett förlängningsbart slipverktyg och ett slippapper, så blir arbetet lättare och mer ergonomiskt. Om det gäller trä utomhus så ska det inte oljas!


Det enda som händer, är att träet svartnar efter ett par säsonger. Låt det vara som det är, och träet kommer att få en naturligt gråaktig patina, eller måla det. Olja är helt förkastligt.


Bara något som färghandlare försöker pracka på dig. I vissa fall kan det vara läge att slipa sin altan. Sedan prackar de på dig .

Om den är gammal och sliten och verkar absorbera träolja dåligt kan en ytslipning göras. Tänk på att använda en skyddsmask, eftersom trädamm kan vara skadligt att andas in. Alla har inte underhållsfria ytbehandlade altaner och då krävs det att man oljar in regelbundet.


Nedan får du tips om hur du ska slipa och olja in. För dig som vill bygga nytt får du också lite inspirationsbilder. Att slipa sin altan är ett annat sätt att sköta om den. Den kan dessutom vara nödvändigt om du vill olja eller lacka altanen eftersom trä som inte slipats på länge kan få försämrad förmåga att ta till sig ytbehandlingen. Viktigt att tänka på är att använda en skyddsmask av något slag eftersom det trädamm som . Just nu fri frakt inom orterna Uppsala, Heby, Sala och Knivsta med omnejd.


Se prislista eller skicka en förfrågan. Altangolv Björklinge brygga edge golvslip ekparkett Ekparkett golvslipning fabrikslackerat Fernissa . Som förälder har jag blivit mer medveten om kemikalier och annat som mina barn utsätts för. Lady Sensitive, bakar brö odlar en del grönsaker, frukt och bär . När våren kommer är det dags att se över trädäcket och få det tipp topp inför sommarens alla nöjen.


Men hur ska du gå till väga? Kan du slipa trädäck , ska det tvättas och hur behandlas det på bästa sätt för att se snyggt ut och hålla länge? När vi sen funderade hit och dit så kom vi till slut fram till att vi skulle slipa av hela däcket och få en nystart. Sagt och gjort, vi hyrde en golvslip och skred till verket.


Resultatet blev faktiskt precis så som vi hoppats på. Vi har ett trädäck av sibirisk lärk som ger flisor i fötterna. Kan man slipa ner plankorna och ger detta en bättre yta i så fall?


Var noga med att även skydda metall, glas och andra målade ytor. Skrubba med en borste, skölj noga med vatten och låt torka. Nu är det dags att applicera . EDGE är så enkel att alla kan använda den!


Vi har tagit fram en enkel bruksanvisning där du på ett överskådligt sätt ser precis hur du gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.