måndag 30 oktober 2017

Byta däck själv verktyg

Att skifta mellan vinter- och sommarhjul är något som alla bilförare borde klara, eftersom det är samma procedur som om man får punktering. Fälgkors är bra, men drar man . Många tror att det är krångligt att byta däck själv och att man behöver massor av dyra verktyg , men vad behöver man egentligen? Byta däck själv behöver inte alls vara krångligt – om du vet hur du ska göra, vad som är bra att tänka på och.


Få all nödvändig information du behöver inför däckbytet här hos Autoexperten! Vi visar dig hur du gör det själv på mindre än minuter.

Komplett guide från ABS Wheels. Du kan också byta direkt hos oss! Egentligen är det inte svårt att byta däck själv , det är mest bara omständligt om man inte har ett eget garage och verktyg lättillgängliga.


De första gångerna man skall byta bildäck själv känns det oftast ganska krångligt och man kan känna en viss oro för att lyckas. Innan du sätter igång med ditt bildäcksbyte kan det vara bra att fundera igenom vad du behöver för verktyg samt att tänka igenom processen, här är en ”tänk på lista” över dessa . Om man känner sig säker nog för att byta däck själv så går det självklart bra det med. Dock är det en del saker som kan vara bra att tänka på.


Därför har vi här en liten checklista på vilka steg man bör genomföra när man byter däck på sin bil, inför sommaren eller vintern. Se till att du verkligen har alla verktyg som .

Det är i princip omöjligt att lyckas montera däck på fälg utan verktyg ( maskin). Vi har köpt nya däck som vi behövde få på . Jag är på väg och ska byta däck. Har 2st på väg hem till mig som jag beställt på nätet. Nu är frågan om man ska göra det själv eller få det gjort hos en däckfirma. Jag tycker det kan vara ganska kul att lära sig göra saker själv.


Så nu undrar jag vilka verktyg man behöver. För att få bort bakhjulet så sätter jag . Med rätt förutsättningar går det snabbt. Ska du byta däck själv ? Här har vi samlat tips och länkar som du kan ha nytta av: Innan du börjar så ska du kontrollera slitaget på däcken.


Ojämn slitning kan tyda på felaktig hjulinställning eller . Kan jag montera mina däck med direkt TPMS själv ? Verkstädernas ökade betydelse för en däckservice (fordonsägaren kan t.ex. inte byta däck själv utan vidare med direkt TPMS). Vintern är på ingång och det betyder att det är dags att byta däck på bilen. Många väljer att lämna in sin bil på verksta men med rätt verktyg går det att göra hemma.


I november fyller Vilmar år, men att byta däcken själv är fortfarande en självklarhet. Har insett att däck kommer gå åt, och att det förmodligen vore ekonomiskt klokt att lära sig byta själv , men jag har lite frågor.

Har sett nåt däckverktyg på biltema. Om jag byter däck själv , hur blir det då med balansering? Andra tips Åk till en Gör-det- själv verkstad på en bensinmack i närheten. Nu är det hög tid att byta till vinterdäck.


Den närmaste tiden kommer miljoner bilägare att byta till vinterdäck och en majoritet av Sveriges bilägare byter däck själva. Men, vare sig man väljer att byta däcken på egen hand eller på verkstad så kan du med hjälp av några enkla tips se till att köra säkert i . Att byta hjul på bilen är inte svårt – men det är några saker som är viktiga att känna till, inte minst med tanke på din och andras säkerhet i trafiken. Oavsett om du har bytt däck själv eller anlitat en verkstad ska du efter cirka mils körning ta fram fälgkorset och kontrollera så att alla bultar sitter ordentligt på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.