fredag 20 oktober 2017

Branden i västmanland karta

Insatsen mot skogsbranden i Västmanland organiserades från början, enligt normal rutin, på kommunal nivå, med Räddningstjänsten Sala-Heby, Mälardalens brand - och räddningsförbund och Södra Dalarnas räddningstjänstförbund. Under den sjätte branddagen, den augusti, beslöt Länsstyrelsen i Västmanlands län . Genomfartsväg 6med stoppförbud i brandområdet. Väg som ska öppnas för biltrafik under hösten.


Flera informationsplatser kommer att anläggas i andra delar av naturreservatet, bland annat en fotoutställning om brandförloppet, räddningsinsatsen och människor som på olika sätt påverkades av branden. Idag öppnas den så kallade Riksettan, en bilväg genom det blivande naturreservatet Hälleskogsbrännan mellan Ramnäs och Virsbo.

Området härjades svårt av den stora skogsbranden i Västmanland förra sommaren. Skogsbranden har skapat ett bitvis öde landskap med . Karta över Hälleskogsbrännan. I brandens spår tittar de första gröna växterna fram och djur och fåglar har vänt tillbaka. Det är både fascinerande och skrämmande att se hur dramatiskt naturens krafter har ändrat landskapet.


Riksettan, som skogsbilvägen döpts till, börjar i Gammelby i Surahammars kommun och sträcker sig elva kilometer fram till Hörnsjöfors i Sala kommun. Givetvis går det att ta sig in i området från båda hållen. Vid båda infarterna har två ståtliga svarta tallstammar rests för att markera att här börjar vägen .

Det som göms av jord och mossa kommer fram efter brand. Det finns ett fortsatt stort intresse att besöka det stora brandområdet i Västmanland. Brandområdet i Västmanland. Enligt lokala företag är det gott om bokningar även i år.


Röda linjen är avstängt område det gråmarkerat är öppnat för boende. Senaste i ämnet Skogsbranden i Bergslagen. Vi vill helst att de som inte har några ärenden i brandområdet håller sig borta. Ta det lugnt med nyfikenheten!


Erik Bergman, kommunikationsansvarig på länsstyrelsen i Västmanland. Vägen är enkelriktad norrifrån och det råder förbud att beträda skogen eftersom det är ett mycket farligt område. I närheten av Virsbo, där det brann , finner man snart ett naturreservat. För att göra området mer lättillgängligt för allmänheten rustar länsstyreslen upp en gammal skogsväg, som kommer att gå genom skogen, mellan Gammelby och Hörnsjöfors.


Vägen som tidigare har varit en smal skogsväg kommer nu att . Två försäkringsbolag stämmer skogsbolaget Stora Enso på drygt 2miljoner kronor efter skogsbranden i Västmanland. I och med det har de en skyldighet att försöka utkräva ersättning av de som de anser vara skyldig till branden , säger advokat Johan Strömberg som företräder Dalarnas . Den juli larmades om en skogsbrand i närheten av Seglingsberg i Västmanland , en brand som skulle få stora konsekvenser. Föraren angav exakt GPS-position men till följd av att . Emelie Nyman: Hej, SvD liverapporterar med anledning av skogsbranden väster om Sala i Västmanland.

På grund av vädersituationen med kraftiga vindar, torka och sol är det svårt . Den omfattande skogsbranden i Västmanland uppges ha startat intill Öjesjön och har sen spridit sig åt nordväst mot staden Norberg. DN och Aftonbladet och VLT har kartor där skogsbrandens spridning uppdateras kontinuerligt. Informationsblad Länsstyrelsen kommer även ta fram ett informationsblad om branden och brandområdet.


Klicka runt och titta – så stor är branden. Information till berörda av skogsbranden i Västmanland Nyhetsbrevet ger dig kontinuerlig information om vad som är aktuellt och om det arbete som pågår från bland annat Länsstyrelsen i Västmanland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.