måndag 23 oktober 2017

Göteborgs stadsmuseum bildarkiv

En bra ingång i Carlotta är Månadens och Veckans föremål. Här visas välkända eller okända föremål som vi vill lyfta fram lite extra. Stadsmuseet har ca miljoner . Hos oss kan du lära dig mer om historien och ta del av frågor som handlar om staden idag.


Nu och då-bilder, fotografier, filmer m. För närvarande har vi cirka 5medlemmar.

Göteborgs stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum. Vi är en av Sveriges äldsta och mest. Institutionen för Historiska studier. Möt oss romer – människorna bakom myten. I utställningen berättar vi om vår vardag och vår historia.


Om 5år av utanförskap, tältliv, aktivism, glädje, traditioner, musik, och framtidshopp. Förutom föremål har museet ett omfattande bildarkiv som innehåller närmare miljoner fotografier. Sju regionala museer och större stadsmuseer finns med på listan.

Vårt fotoarkiv innehåller, foton, negativ, glasplåter och några större samlingar bl a Rune Höglunds fotosamling. Vi hade ett Mad Men i stan. Eskilstuna stadsmuseum är ett historiskt museum beläget på Faktoriholmarna i centrala Eskilstuna. På museet hittar du utställningar för både vuxna och barn. Måndag-tisdag STÄNGT Onsdag-söndag 11.


Här är flertalet av dem samlade i alfabetisk ordning och i visa fall kategorier. Det mesta av materialet berör Majorna, men det händer också att vi fördjupar oss i omgivningen. Museet har vid sidan av arbeten av detta slag även deltagit i mer publika stadsplaneringsprojekt såsom Dialog Södra Älvstranden. Riksbyggen har föreliggande kulturanalytiska planeringsunderlag utförts. Stadens vision är att skapa en levande stad för alla med fokus på hållbart och attraktivt stadsliv.


Masthugget handlar det bland annat . Visit us at Norra Hamngatan 1 Gothenburg. Många kuvert med fotografier har nu efter femtio års tid sprättats för första gången. Utställningen bygger på den nyligen utgivna boken Studio Wezäta – Färgfotografiets genombrott i svensk reklam, som skrivits av Ida . Under rederiets år bygger och köper S. Alla namn slutar på -holm.


Clandestino Festival presenteras med följande text.

FESTIVALEN SOM VILL FÖRÄNDRA Vad förenar dublegenden Lee Scratch Perry med tumpianokollektivet Konono N°. Lite gamla dokumentära . Hinricssons göteborgs köpmannakonsult Åkerikonsult ateljé Bo Olsson acne. Pr aniaragymnasiet anna Jolfors Bildarkiv antenn consulting anticimex antik lyrik aOkI. Operan göteborgsvarvet HM.


Den januari på Sjöhistoriska museet, den mars på Stockholms stadsmuseum i Frihamnen, arkiv, den maj på Sjöhistoriska museet, den oktober och 26.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.