torsdag 26 november 2015

Alternativ till våld täby

Hos oss finns behandlingspersonal med specifik kunskap och erfarenhet av våld och våldets konsekvenser. Du som bor i Täby , Dandery Vallentuna, Vaxholm eller Österåkers kommun är välkommen . Dit kan både du som utsätts för våld och du som använder våld vända dig direkt för stöd och behandling. Alternativ till våld (ATV) Täby.


Här erbjuds även barn och unga som upplevt våld stöd och samtal.

Vi erbjuder stöd och behandling till män och kvinnor som har ett vålds- och aggressionsproblem eller blir utsatt för våld i en nära relation. De flesta män som ringer oss berättar att de blir arga, överdrivet arga. En inledande beskrivning kan vara ”jag har ett hett temperament” ”jag höjer rösten och skriker” eller ”jag har förstått att min ilska gör att min familj känner obehag och de är rädda för mig”.


Du arbetar med våld i nära relation och kommer att ha behandlingssamtal med vuxna våldsutsatta och våldsutövare. Behandlingsarbetet sker genom individuella . Du som använder eller blir utsatt för våld i en nära relation kan få stöd och behandling. Sep Foto: Robin Nordlund.


Täby kommun ett projekt där direktiven från politikerna var klara: utöka insatserna mot familjerelaterat våld.

Nu öppnar en ny mottagning i kommunen, med inriktning enbart på männen. ATV är ett behandlings- och kompetenscentrer för våld i nära relationer. ATV erbjuder stöd och behandling till män och kvinnor som har ett vålds- och aggressionsproblem eller blir utsatta för våld i en nära relation. De erbjuder också stöd till barn och unga som upplevt detta våld. Detta är personer som i sin vardag möter personer som utövat våld i nära relationer eller varit utsatta för våld.


Vi har specifik kunskap om våld i nära relationer. Jun inte de ideella kvinnojourerna eftersom inga uppgifter om behandlingskostnad samlats in från dem. Mansmottagningen mot våld i Uppsala (MVU).


Kriscentrum för män i Göteborg. I båda verksamheterna ingår partnerkontakt som en del av verksamheten. Sex av tio har slutat slå. I tv-reportaget ”Könskriget” för två år sedan tog den svenska kvinnojoursrörelsen avstånd från idén. Men nu är åtminstone den lokala kvinnojouren i Täby -Danderyd med på den.


ATV ( alternativ till våld ) i Täby söker ny kollega. I verksamheten arbetar personer. Utförarenheten är HBT- certifierad.

Jag har blivit misshandlad av min partner och funderar på att polisanmäla, vad ska jag göra? Mottagningen får kontakt med i snitt 7-nya personer i månaden som utsätter en nära anhörig för någon form av fysiskt eller psykiskt våld. Maria Jönsson, samordnare och behandlare ATV - Täby. Erfarenheter från en mödravårdscentral som screenar våld i nära relationer. Boel Stålnacke, leg barnmorska på Samariterhemmets barnmors- kemottagning . Dadsvisar att det är möjligt att få våldsutövare att upphöra med våld och förtryck.


För att bygga upp en verksamhet med insatser som säkerställer kvaliteten krävs resurser . Det kan vara din man eller livskamrat, en släkting eller någon annan närstående. Vad vi kan göra… Vi är till för att lyssna på dig när du ringer. Vi finns också för dig … som känner någon som är utsatt.


Mar Kristdemokraterna i Stockholm är det mest drivande partiet för Norrortsbanan, en pendeltågssträcka som bland annat går till Kista och Täby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.