måndag 30 november 2015

Köpa gamla telefonstolpar

Hej, Någon vet vilka som säljer telefonstolpar dom långa i trä. Har sett det på vissa drvingrangs för golf. Vart kan de tänkas säljas och vad tror ni en stolpe kostar?


Dom begick nämligen ett lagbrott, det står klart och tydligt i lagen vad man får och inte får göra med gamla kreosot och arsenikstolpar. Jobbar på nätbolag, och vi har kollat upp detta noggrant, det är ju precis som ni .

Bygga altan på telefonstolpar ? Det har varit en regnig sommar, vilket inte gör saken bättre, säger Pettersson vidare. Enligt honom finns flera liknande högar med gamla telefonstolpar på flera platser i området. Gamla stolpar och slipers (impregnerade) är klassat som farligt avfall. Man får både ge bort dom och sälja dom, men man är skyldig att kontrollera att den som tar emot eller köper dom har tillstånd att hantera farligt avfall.


Dessutom är man skyldig att kolla att den som transporterar avfallet har tillstån samt . Jag hade tänkt mig att lägga ut gamla telefonstolpar som jag fått av en granne.

När de sätter upp nya stolpar brukar de gamla ofta stjälas, de är populära när man bygger bryggor. Jovars - STJÄLAS var namnet - för det är inte tillåtet för elnätbolaget att sälja dem, de MÅSTE tas om hand. Blir inte klok på slipers. Vad göra med gammal elstolpe?


Hitta billigaste Telefonstolpar hos AllaAnnonser. Sveriges äldsta telefonstolpe fyller 1år i år. Den står vid en landsväg. Medlet skyddar sju miljoner el- och telefonstolpar , samt åtta miljoner järnvägssliprar. Och dagens alternativa impregneringsmedel för trä innehåller metaller som blir kvar i askan när gamla stolpar eldas upp.


Jo, genom att vi får ta över den befintliga telefonstolpen när Telia plockar bort det fasta telefonnätet. Varma, härliga, kreativa jag! Jag ska naturligtvis köpa en stolpe! Jag tänkte att det ändå måste vara en enkel sak, att komma till den person inom telefonbolaget som skulle . På vår tomt står en telefonstolpe jag länge velat göra något av.


Med småbarn lekande här och där hemma vore det emellertid bra med lite . Ett välbekant inslag i det svenska landskapet är på väg att försvinna.

Varannan telefonstolpe , cirka miljon, ska rivas de närmaste åren. Finns det ADSL utbyggt så får stolparna stå kvar, säger Björn Berg. Ett annat villkor är att det trådlösa nätet ska ge minst samma kvalitet som det gamla abonnemanget. Hoppas min rubrik är okej för det var lite svårt att hitta på en bra rubrik. Ta det nu inte så att det är kritik mot den som först skrev om detta för jag tycker det ör en god idé.


Nu är det så att vi har fått löfte om att ta gamla telefonstolpar till vår nya tomt och nu undrar jag hur bra det egentligen är. Verkar vara lite oklart hur mycket som läcker ut i . Tror inte det er forbjudet här i Norge va jag vet, dock får inte järnvägen sälja dom lengre mot betalning, utan dom får gi dom bort gratis. Byggde med både telefonstolpar och massa slipers på 80-talet och det hade man egentligen kunnat vara utan på dom ställena. Men det blev liksom inne då . Exempelvis kan man använda det för trappor, enklare broar, trallvirke i uteplatser, bryggor samt pelare i fria luften. Dock bör man undvika att nyttja det i inomhuskonstruktioner för bostäder.


Var sjätte telefonstolpe ruttnar i förtid. Vi vet fortfarande inte. Skulle du ändå stöta på begagnat virke impregnerat med arsenik så får det inte användas i bostadshus oavsett ändamål och inte heller på något ställe där det. När de skulle hämtas fanns det bara tio stycken kvar.


Skanova har tagit ned mer än 6telefonstolpar i Bollnäs finnskog. Neeeh, gamla slipers läggs inte på deponi (eller soptipp, som vi outbildade säger ), dom går till förbränning med särskilt rigorös rökgasrening, för att inte släppa ut en massa gifter. Vår granne har en telefonstolpe på sin tomt, det finns inget nämnt i lagfarten-inga servitut finns registrerade hos stadsbyggnadskontoret om detta, stolpen.


Slipers och telefonstolpar är mycket riktigt impregnerade med kreosot, som bl. Har man tur kan ju avtalet finnas kvar någonstans bland gamla fastighetspapper, annars får man nog kontakta Skanova eller vem det nu kan vara och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.