onsdag 25 november 2015

Falsben läder

Avsedd att användas för att tunna ut läder. Minihyvel avedd att tunna ur läder. Falsben av äkta ben för läderarbeten. Till hyveln medföljer fem blad. Dag före helgdag stänger vi 100.

Kvällsöppet - Torsdagar fram till 19. För att biga kort, markera viklinjer o. Andvänds till att ta bort limresten, markera placering av spännen, sömmar, var du ska skära av ditt läder , putsa kanter. Detta falsben är tillverkat i äkta ben. Direktlänk: Högerklicka och kopiera adressen . Rätt använt gör falsbenet att du får distinkta veck och slipper sprickor i pappret.


Man kan även använda falsben till detta. Det ser väldigt proffsigt ut när man fixar till kanterna på detta sätt.

Jag börjar med att fasa av kanterna med kniv eller kantjärn. Därefter fuktas kanten med vatten, sen är det bara att gnida pinnen fram och tillbaka och forma kanten på önskat sett. Givetvis kunde jag ha köpt ett permanent ordentligt skyd men jag fick idén att jag lika gärna kunde sy ett eget i läder. Klipp ut mönstret och överför till vått läder Så här gör du:1.


Tillverka en läst där skaftdelen liknar din kniv så mycket som möjligt. Lästens bladdel får vara . Dra falsbenet på ditt papper längs en linjal, eller i din scoring boar för att få en vacker falsning på dina handgjorda scrapbookingkort, annars kan papperet brytas och spricka lite. Fungerar också på kartong och chipboard för enklare vikning. Kallas också för att ”biga”. Ta bort markerad detalj.


Installation instructions, accessories. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Skulle inte rekomendera det alternativet, ska man hålla på med läder så behöver man riktiga verktyg annars är det ett helvete att pyssla med. Skinn 1-mm Naturellt veg. Läder - 3mm Naturellt veg.


Räffelträ eller räffeljärn.

Dubbel rörnit 1x mm. Nitverktyg till ovan storlekar. Ska du göra längre linjer och kurvaturer är ett falsben att föredra som verktyg men det fungerar med vilken trubbig och polerad spets som helst (matkniv, strumpsticka etc). Man trycker helt enkelt spetsen mot lädret och drar så att det ristas in linjer. Används till att glatta ditt läderarbete med så det blir fint blankt.


Används också till att flytta läder med när du pauter mönster i slidan. Från ett litet skärbräde kan man få åtminstone falsben. Vid formgivning av läder funktionerar . En millimeters borr. Jag har även använt vaxad lintråd från slöjd- detaljer.


Wettexduken fuktas och kramas ur. Plast eller träklubba har inte nämnts hitintills. Den överför vi till lädret och skinnen vi arbetar med. Vi har alla svamp på händerna. På Eva Alfredsons nya utställning Med näsa för skinn kan besökaren se halsdukar, sjalar, väskor och sängkläder.


Här finns också kinesiska verktyg avsedda för handbearbetning och tillskärning av pälsmaterial med handsydda skydd i garvat nötläder. Intill dessa ligger ett falsben tillverkat i skenben från .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.