tisdag 21 februari 2017

Måla betonggolv källare

Har varit lite inne på att ta tag i tvättstugan i källaren , det är idag rent betonggolv ( rent och rent). Och det är skitsvårt att hålla rent, blir. Målat betonggolv posts Måla källargolv - med vad? Inredning › Måla och färg › Måla betonggolvet!


Oct Garagegolvet eller något annat betonggolv kan behöva få lite färg på sig. Det blir snyggare – och mycket mer lättskött och slitstarkt.

Måla golvet med en behandlande och skyddande färg som förlänger dess livslängd. Med våra produkter kan du måla betonggolv med olika krav. Välj en en -komponent färg för att måla i ex. Med Golvfärg 1K kan du även måla betong utomhus.


Sep I andra delen av Villa Aktuellts artikelserie tar vi upp problem med källare och hur källaren blir säker mot fukt. NATURLIG FUKT tillförs källare i äldre bebyggelse på flera sätt. Genom inåtriktad fuktvandring från marken, uppsuget vatten i grundsulor och golv (kapillärsugning), samt ökad uppsugning av vatten . En vattenburen akrylatfärg avsedd för trä-, spånskive- och betonggolv med normalt slitage inomhus.


Golvfärg V kan målas ovanpå de vanliga färgkvaliteterna utan risk för resning av underlaget.

Den luktar knappast alls och torkar snabbt. Som exempel på golvytor kan nämnas källare , hobbyrum, pannrum, m. Jun I början av veckan lånade han hem en golvslip och gick loss på kvm betonggolv i källaren och slipade bort gammal och löst sittande färg. Han tyckte det var lika bra, nu när han ändå börjat fixa i hallen i källaren. Superbra, men ni kan ju bara ana kaoset det för med sig och alla grejor som ska flyttas runt! I denna gör-det-själv film om att måla tidigare målade betonggolv får du några goda råd om hur du lyckas på.


Mar Det finns många rum och byggnader som har betonggolv som utsätts för stort slitage. Har man den typen av rum i exempelvis verkstäder, garage osv och vill ha en stark yta som inte bara är fin utan också håller och är slitstark rekommenderas ofta att man målar med epoxifärg. Försäkra dig om att betongen du målar på är torr. Detta kontrollerar du enklast genom att tejpa en bit av en plastpåse på golvet.


Om det bildas imma på plastpåsen eller betongen blir mörkare under plastpåsen måste golvet torka ytterligare. Det är bättre att måla tunt två gånger än en gång för tjockt. Ska sätta igång att måla betonggolvet i källaren här hemma. Det är redan målat för många år sedan med golvfärg. Undrar då när jag ska tvätta det om jag måste använda mig av soda eller annan slags färgtvätt?


Har tyvärr inte tillgång till det. Har Grumme och linoljesåpa. Bryr mig egentligen inte om det . Jul Jag ska måla golvet i garaget har jag tänkt, betonggolv som har lagts för c:a 10- år sedan och som nästan aldrig är använt.

Golvet är helt obehandlat och är som nytt, inga oljefläckar eller annat spill, i mina ögon helt perfekt för målning , bara att tvätta av ordentligt å måla (bara) ;-) Jag har tänkt måla med . Det är ju speciell färg för betong- golv som ska användas i källare och garage och man brukar rekommendera målning , trall, klinker, heltäckningsmatta och andra fuktgenomsläppliga material i källare. Men det var ju intresant, så det ska jag kolla upp grundligt, bra om man lär sig något nytt. Vi har målat betonggolv i källaren , om vi vill lägga klinker där istället - behöver vi ta bort färgen eller.


Jag planerar att måla om väggar och golv och undrar om jag kan använda linolja. Väggarna är huvudsakligen bemålade, med troligen alkydolja, direkt på betongen. I ett rum är de putsade med kalkbruk och kalmålade, vilket jag tänkte behålla. Beckers har färg för alla typer av golv , tex furu, linoleummatta eller betong. Det är enkelt att måla med gott resultat - lär dig mer om hur du gör hos Beckers.


Med Alcros golvfärger får du slitstarka golv. Vi har olika varianter beroende på vilket underlag du ska måla på. Här hittar du bra tips om du får problem med fukt i källaren med mögel, mögelsvamp och murröta på källarväggen. En vanlig skada på gamla betonggolv är den man kallar potthål, dvs kraterliknande hål i slitlagret.


Du bör ha någon form av slityta som tex klinker eller plastmatta. I källare är dessutom golvärme ett dåligt val så länge du inte har en 3-400mm isolering under plattan och utan golvvärme .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.