onsdag 22 februari 2017

Växter i medelhavet

Växter kring Medelhavet. Afodill, Asphodelus aestivus, asphodel. Så i praktiken är höst faktiskt våren i Medelhavet zonerna. Den medföljande regn arbetar för att mjuka upp och fukta marken miljöer, vilket gör att växter frön och lökar att gro.


Därifrån rullar växter återvända till sina dvala tillstånd tills nästa vår säsong. Före jordbruks- och betesbrukskulturens genombrott under neolitikum dominerades medelhavsområdets vegetation av relativt lågvuxna skogar med bland annat ständigt gröna träd med små, hårda blad i stånd att uthärda sommartorkan.

Resterna av dessa skogar bildar . Ta med dig medelhavet hem i form av en underbar Trillingblomma. Då finns det finns en mängd växter att välja bland om du vill du skapa en sydländsk inramning till din trädgård. Underbara blommor på lång stängel, Kannan är en fantastisk växt som blommar under lång tid.


Dödliga insekter, fiskar och djur i charterländerna - Medelhavet består inte bara av vackra sandstränder, mysigas hotell och en ständigt lysande sol. Här finns också massor av mycket farliga spindlar, hajar och ormar. Vi har letat upp Medelhavets farligaste djur. Att ta med växter hem ifrån Medelhavet.


Min altan är just nu ett sammelsurium av små och stora plantor uppdriva med skiftande resultat.

I min iver att försöka skapa en bit av Grekland här hemma plockar jag alltid fröer, tar ett skott eller . Medelhavet och idag täcker den så stora ytor att en utrotning verkar omöjlig. Algen har spårats tillbaka till . För den naturintresserade bjuder Kreta på en enorm artrikedom och förekomst av växter. Det är få andra platser i Europa där det finns en sådan rik flora. Kanske är Kreta botaniskt mest känt för sina orkidéer, här finns drygt olika arter, artbegreppet när det kommer till orkidéer är svårt, och de förekommer . Du kan även välja växter som inte är härdiga.


Då krävs det vinterförvaring och plantering i kruka, vilket är mer skötselkrävande. I medelhavsträdgården ligger fokus på terrassen. När väl trädgården är anlag kräver inte byggdetaljerna så stort underhåll. Det hör till Medelhavet att låta förfallet ha sin gång, . Har du ett uterum som håller någon plusgrad på vintern? Här kommer några alternativ till olivträd och citrusväxter.


Vackra växter vid Medelhavet ! Medelhavsklimat förekommer inte endast kring Medelhavet , utan även i andra regioner i gränsområdet mellan det subtropiska högtrycket och västvindsbältet. Städsegröna växter är bland annat citrusväxter, olivträ ekar, barrträ som cypress och tall, kanariepalm, dadelpalm, lager och olika arter av magnolia. Tänk Toscana, med cypresser i horisonten och en italiensk äng i förgrunden, förklarar Peter Englander målande.


För att uppnå den effekten krävs många växter.

Det blåa är till exempel daggsalvia. Det är en växt som vem som helst kan köpa till sin trädgår säger Peter Englander. NATUREN RUNT MEDELHAVET , Kanarieöarna . När jag tänker på de resor jag varit på runt medelhavet så har citrusträden nästintill varit obligatoriska i landskapsbilden, i trädgårdar och som gatuplatering.


I butiken finns keramik, krukor, växter och mat mm. Under sommaren finns även trädgårdskafé . Det är det som är den stora hemligheten med att lyckas få växter från Medelhavet att trivas bland fjällen. Det största hotet är vinden.


Så för att skapa lä har Birger och Iréne sparat alla träd runt trädgården så att de bildar en skyddande ridå. Lite tur har de också, eftersom trädgården ligger i en sydsluttning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.