tisdag 28 februari 2017

Värmematta terrarium termostat

Termostat till två terrarium ? En termostat lämplig för värmemattor och keramiklampor. Klarar av upp till 600w. Mycket användbar vid reglering av temperatur hos reptilerna.


Som Andreas skriver är en termostat absolut något att rekomendera.

Värme - Reptil - Produkter - Zoo. Värmande produkter som hjälper dig skapa tempererade zoner i terrariet, vilket är nödvändigt för matsmältning och välmående hos djuren. VÄRMEMATTA U-T 37W770X274MM. Så är det då dags igen att så. Läste i Ulla Hasselmarks Fröbok att hon använder en elektrisk värmematta med enkel termostat för att ställa sålådor på.


Har kollat ett par byggvaruhus men de har inte. Denna TRIXIE värmematta för reptil skapar den perfekta temperaturen och är en utmärkt värmekälla för ditt terrariums invånare. Mätinstrument, Tillbaka till toppen.

Antingen köper du en matta med tillräcklig yta och struntar i hur många Watt den är på, men reglerar den med endera en termostat eller en dimmer, eller . Den här varianten älskar jag! Det är helt enkelt en matta med inbyggd värmeslinga som enkelt pluggas in i väggen. Ormen äter, skiter och ömsar bra. Jag har hittills haft mina givare till värmemattans termostat placerad under terrariet, direkt mot bottenglaset. Min tanke är nu att flytta in givarna direkt i terrariet.


Nog måste det väl finnas fler som termostatstyr temperaturen med värmematta eller värmeslinga? Thermo Control PRO II är en modifierad Thermo Control II. Den stora skillnaden är timern och de två temperaturkurvorna som gör det möjligt att ställa in olika. Undervärme ökar fröets chans att gro. Som värmekälla skulle en värmematta med termostat för terrarium fungera, tror jag!


Luftcirkulationen kan man ordna med en liten datorfläkt och en transformator. Luftfuktigheten med mindre vattenbehållare på sidorna. Ska det finnas någon typ av ventilation så att luftfuktigheten inte blir för hög?


För att förse våra djur med de förhållanden de behöver måste vi på något sätt värma upp vårat terrarium. Något som jag kommer att behandla i denna. Avslutar med att påminna om att alla värmekällor bör kompletteras med en termostat för att undvika överhettning.

Som jag nämnde tidigare så kan inte . Många doppvärmare har inbyggd termostat och då får man se till att den står tillräckligt högt inställd innan man gör den oåtkommlig under bottenmatrialet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.