måndag 20 februari 2017

Virkespriser sca

Aktuella virkespriser för avverkningsuppdrag och leveransvirke för dig som vill sälja virke. Läs mer i våra virkesprislistor eller kontakta oss. I prislistorna hittar du information om våra aktuella virkespriser för avverkningsuppdrag och leveransvirke. Vill du sälja virke till Sveaskog? Här kan du ta del av aktuella virkespriser.


Du kan också kontakta din lokala virkesköpare.

Vad får jag betalt för virket? Det är inte lätt att veta. Skogsstyrelsen sammanställer uppgifter kvartalsvis, men variationen kan vara stor mellan köpare och sortiment.


Virkespriser ned med tror SCA. När SCA nu höjer värdet på sitt skogsinnehav baseras den på dagens virkespriser och den långsiktiga trenden. Men kortsiktigt räknar SCA att dagens virkespriser ligger betydligt över trenden.


SCA höjer värdet på sitt skogsinnehav med miljarder kronor till 23 . Bankfolk som Johan Freij vill sällan ge prognoser för priserna på virke och skogsfastigheter på så lång sikt som fem-tio år.

Men det finns tecken som han inte kan låta bli att fundera . Skellefteå Kraft Hedensbyn,. Lövmassaved: Kappa Piteå,. SCA och Holmen Örnsköldsvik betalar 40- kronor mindre per kubikmeter för sågtimmer och kronor mindre för massaved. Från den april höjer SCA sågtimmerpriserna inom hela sitt verksamhetsområde.


För sågtimmer är höjningarna mellan och 1kr per m3f. Höjningen av massavedspriserna . Leveransvirke Södra Lappland och Jämtland. Skogsbruksområden: SBO Södra Lappland.


På andra mottagningsplatser kan även. SCA :s mottagningsplatser om andelen är högst. Kiruna, Gällivare, Jokkmokks,. Arvidsjaur och Arjeplog kommuner. Barrmassaved: Billerud Karlsborg,.


Holmen, Västerbotten, Ångermanlan 38 375. SCA höjer priserna på sågtimmer med mellan och 1kronor perkubikmeter från och med den april. SCA , Norrbotten inlan 38 317.


Södra och SCA startar nu mobiliseringen för ett ökat vedbehov.

Detta kommer att ske genom en kombination av ökad import, långsiktiga avtal med större leverantörer och sågverk, stimulansåtgärder för ökad gallring samt höjda virkespriser. Vi bedömer att skogsägarna i Götaland och södra Norrlands . Både SCA och Norra skogsägarna höjer priset på skogsråvara till följd av stor efterfrågan. Enligt Norra skogsägarna är nu virkespriserna på rekordhöga nivåer. Efter stormen Ivar lovade skogsjätten SCA att ta ett mycket stort ansvar för att hjälpa små skogsägare.


Men nu finns en oro för att de omfattande skogskadorna ska pressa ner virkespriserna. När vi nu tvingas avverka misstänker vi att skogsbolagen passar på att få ner priserna, säger Ove Tjernberg, skogsägare i . Vi har strategiskt sökt samarbete med SCA utifrån den tillväxt som råder i företagets produktsegment samt de avväganden som gjorts i . Survey of forest owners at SCA Forest, Norrbottens Forest Management Area. Handledare: Eric Sundstedt. Arbetet är gjort i samarbete med SCA Skog Norrbottens skogsförvaltning. Marknadschefen Magnus Eklund har varit.


Skog virkespriser , tjänster framkommer ej. Någon som sålt nyligt,priser och bästa säljform och till vem vore interessant då det är få inlägg om norrbottens inland. Bolagens prislistor (Billerusveaskog , sca , är ju bara en liten fingervisning).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.