fredag 17 februari 2017

Värmlands största skogsägare

Inget annat ställe passar väl bättre att möta Allan Skanse än i skogen. Den bransch han är uppvuxen i och som ligger honom så varmt om hjärtat. Det är också där VF stöter på honom i mitten av juni i samband med en skogsdag i Finnsjön som arrangeras på hans marker.


Allan var tredje generationen Skanse på sågverket . Skogsägarna toppar listan över de hundra största markägarna i Sverige.

På tjugonde plats ligger Karlstad stift. Idel storbolag finns representerade bland landets största skogsägare. Det visste jag faktiskt inte, men så är det . Sören Skanse är landets största enskilde skogsägare - med råge.


De stora bolagen dominerar totalt listan över landet största skogsägare med Sveaskog, SCA och Bergvik Väst AB på pallplatserna. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning. Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan.

Bergvik Skog ska genom ägande och hållbart brukande av skog, mark och vatten, optimera företagets avkastning och . Svalöv, Alvesta och Katrineholm är tre kommuner i landet där en familj har det enskilt största jordinnehavet. Vi förvaltar även ett fondinnehav med ett marknadsvärde på ca 1Mkr. Varför har en skåning så mycket skog?


Lantmäteriet har nu sammanställt de största innehavarna av skogsareal i Sverige. Länets skogsmark ägs till 61. Sverige vad gäller ett högt privat ägande av skogsmark. I vissa delar av länet dominerar skogsbolag ägandestrukturen. Vilka är landets tio största skogsägare ? Värmlands landareal består till av skogsmark.


Nästan enbart storbolag dominerar listan, dock med ett undantag. Snittåldern på skogsägarna är hög, men det finns alltid intresse för att ta över företagen. Så vi känner ingen oro för att skogsbruket ska försvinna.


Under dagen gästade även Maria Hollander, vd för Paper province. Hon lade extra fokus på .

Examensarbete i skogshushållning, hp. Jag vill tacka alla skogsägare som svarat och gett mig en relativt hög svarsfrekvens. Vad anses vara största hotet mot plantorna? Förhoppningen är att detta ska ge en bra bild av hur.


Satsningen innebär minst nya jobb och detta blir den största produktionen av CLT i Sverige. Detta är mycket positivt för skogsägarna , det stärker .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.