fredag 17 februari 2017

Världens mest hållbara företag

Fyra svenska storbolag tar plats på en lista över världens 1mest hållbara företag. Sandvik har för första gången inkluderas på listan över världens 1mest hållbara företag. Bolaget hamnade på plats när listan på tisdagen.


Men de får se sig slagna av bolag från Norge och Danmark. Holmen Paper är en specialpappersproducent som tillvaratar den färska fiberns egenskaper för hållbara och .

Siemens som har rankats som etta på en lista över världens mest hållbara bolag, ville investera i det planerade bygget av en jättedamm i hjärtat av Amazonas. Men många av de företag som rankas högt är inte alls så hållbara som görs gällande, här är fyra exempel. Varje år slängs miljoner ton elektronik i världen.


Avfallet innehåller både sällsynta metaller och farliga ämnen som släpps ut i naturen. För att uppmärksamma problemet har deltagarna i projektet ”ELAN-Elektronik ska återanvändas” utropat den januari till ”Circular Electronics Day”. ABB och Wärtsilä finns på listan över de 1mest hållbara storföretagen i världen.


Laboratoriechef till ett av världens mest hållbara företag. Vill du arbeta med medarbetarskap och ledarskap och vara med att utveckla hållbara produkter i en prestigelös och utmanande miljö?

Essity med på lista över världens mest hållbara företag. Under World Economic Forum blev Essity omnämnt som ett av världens 1mest hållbara bolag. Essity har blivit omnämnt som ett av världens 1mest hållbara bolag av affärsmagasienet Corporate Knights.


SEB på listor över världens mest hållbara företag. SEB är ett av tio svenska bolag som finns med på kapitalförvaltaren Robecosams prestigefyllda lista över de 8mest hållbara företagen i världen. SEB har varit på listan även tidigare år, men fick i år även en bronsmedalj. Totalt fanns banker med på . Fem finländska företag är med på listan över de 1mest hållbara storföretagen i världen.


Global 100-listan publicerades, för 14:e gången, i samband med World Economic Forum i Davos i Schweiz. Neste placerar sig på andra . Sandvik inkluderas för första gången på listan och rankas totalt. Listan toppas av Dassault Systems från Frankrike.


ABB är på plats och Wärtsilä på plats 88. Orkla har för första gången fått en plats på listan. Global 100-företagen utgör av företag med en omsättning på minst miljard dollar när det gäller hållbarhetsresultat.


Bland imponerande stora tegelkomplex vid Söder Mälarstrand i Stockholm har The Body Shop Sverige sitt huvudkontor. Här på Münchenbryggeriet ska jag alldeles strax träffa företagets ansvariga för PR och extern kommunikation, Anna Tjäder, för ett samtal om .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.