måndag 28 augusti 2017

Julmarknader i småland 2016

Nov Här tipsar vi dig om några av Smålands julmarknader , där du kan insupa julen i allt från slottsmiljö i Kalmar slott till bullerbykänsla på Åsens by. Oct I år är det artisten Hasse Kvinnaböske Andersson som inviger den traditionella julmarknaden i Småland. En snötäckt väg leder till vinterlandskapet där det finns tomtar och glögg och en möjlighet att köpa alltifrån korvar, sill och ostar.


Carolina Klüft finns på plats på ingivningsdagen, och även en trollkarl . Klicka på julmarknadens namn för att få reda på mer om marknaden, tex pris, öppettider, adress med mera.

För närvarande finns det 8julmarknader i databasen men du får gärna tipsa om fler! På den här sidan kan du själv . I Jönköpings län håller man varje år ett stort antal julmarknader. På orter som Visingsö, Gränna, Vetlanda, Eksjö och Aneby finns julmarknader som passar alla smaker.


I Eksjö håller man en traditionell, gammaldags julmarknad med försäljning av allt som hör julen till. På torget håller man allsång med musikunderhållning. Nov En liten julmarknad med mer än år på nacken.


Marknad i det gamla sädesmagasinet.

Levande musik, luciatåg, barnkör, gammaldags hantverk. Industrimuseet, Norrahammar. Torghuset, Smålandsstenar. Vi klappade bagge, suktade efter fårskinn, tog en generös fika och fyndade dunkar med ekologisk rapsolja, ibland annat. Om man är sugen på att åka dit är det . Martina Bondesson på Västerslät med en egenslaktad julskinka som inte har rest långt.


Grisarna som vi slaktar . Varje kväll tänds 5marschaller och 2julgranar och sprider en fantastisk och magisk stämning. Kosta Julmarknad , Kosta, Småland Julmarknad mitt i glasriket. Ernst Kirchsteiger inviger marknaden den nov kl. När: november-december.


Hitta julkänslan i vår Tomte och vintervärld som fylld av snö och fantasi. Provsmaka de inlagda sillarna gjorda på Kostas egna recept. Bokningsbara evenet finner du under fliken evenemang.


Landets mest stämningsfulla julmarknad utspelar sig traditionsenligt mitt i den unika trästaden och på Eksjö museum. Här förflyttas Du till en marknadsdag för 1år sedan - känn doften av glögg och stöpta ljus, lyssna till klappret av hästhovar mot den hårda snön och se hur gediget hantverk utövas. Känn dofterna av ene, levande ljus och god mat.

Här hittar du landets bästa hantverkare och småskaliga mattillverkare. Huseby bruk ligger km söder om Växjö , utefter väg mellan Växjö och Malmö. Buss från Växjö linje 123. Cirka timmars bilväg från Malmö.


Koordinater till Huseby Bruk är 56. Evenemang Skåne träffar. Lunds universitet firar 3år! En Musikalisk Upplevelse med Ken Ring. Visning av modelljärnvägen i Hässleholm.


I den mysiga och gamla stadsdelen Haga i Göteborg anordnas det också julmarknad varje år. De gamla kullerstensgatorna gör sitt till för . Nov Årets julmarknader är många och en utmaning för den som tänker hinna med alla. Premiär är det för Malmö högskola där elever ordnar designjulmarknad andra advent.


Inspirerade av både designhögskolan HDK i Göteborg och Forsbergs i Stockholm tyckte fem elever på Projektledningsprogrammet att det . Hantverk, glögg och julgodis är givna ingredienser på alla de julmarknader som står för dörren. Här är hela listan med årets julmarknader i Kalmar och på Öland. Guide: Alla julmarknader i Kalmar och på Öland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.