onsdag 23 augusti 2017

Sälja enskild firma

Jag undrar om man kan sälja en enskild firma ? Hur går det generellt till om detta är möjligt ? Med vänlig hälsning John. Att sälja din enskilda näringsverksamhet kan vara den största affär du gör som företagare. I den här avdelningen går vi igenom de viktigaste aspekterna av ett ägarskifte.

Hej, Jag har dragit igång en firma och kört i ca 1. Läs vår grundläggande guide för att sälja företaget - sedan är du redo att låta startskottet gå! Hur säljer man en enskild firma på bästa sätt, dvs undviker att allt går till skatt och annat tråkigt? Det rör sig om ett 6-7-siffrigt belopp. Du kan inte sälja din enskilda firma.


Det är inget skattesubjekt. Däremot kan du sälja allt som finns i din enskilda firma.

Lager, licenser, kunder, avtal m m. Ofta låter man någon utomstående titta på företagets strukturer och värdera det . Funderar på att sälja av mig en del gammal fotoutrustning. Jag har en enskild firma med F-skattesedel och även köparen är ett företag. I enskild firma har du färre karensdagar och lägre sociala avgifter. Första steget – starta ett aktiebolag. Det här är rätt väg att börja eftersom du kommer att sälja din enskilda firma till aktiebolaget.


Läs mer om att starta ett aktiebolag. Vid försäljning av inkråm från en enskild firma blir vinsten beskattad hos ägaren som inkomst av näringsverksamhet (full marginalskatt). Vid försälj- ning av inkråm från handelsbolag, som ägs av fy- siska personer, beskattas dessa på samma sätt som ägare av enskild firma. Så avvecklar du enskild firma.


Vill du till exempel avveckla din enskilda näringsverksamhet kan du lägga ner den eller avsluta ditt företag. När sedan själva handels-. Men det kan också ha blivit . Läsaren Marianne tillverkar silversmycken och vill sälja dem på nätet.


Jag tillverkar silversmycken och vill börja sälja dem på nätet för att tjäna lite extra pengar.

Bara som ett exempel säger vi att jag ska starta en leksaksaffär och köper ett gäng nallar med mitt privata kontokort på br för att sen sälja i egen webshop eller på t ex Tradera för företagets räkning. Eller måste man köpa i företagets namn för att det ska räknas till det? Jag tänkte i så fall ha en enskild firma. Att utföra tjänster från Sverige och sälja till en kund i Norge, eller att skicka en vara från Sverige till kund i Norge, kräver vanligtvis inte någon registrering i Norge eftersom ingen verksamhet bedrivs i Norge. Detta kan kallas fjärrleverans eller export.


Men om en tjänst utförs i Norge gäller registreringsplikt i norska . Attila är inte uppkopplad . Och framförallt - hur gör jag om jag vill sälja grejorna? Men när detta är inbetalt så är alltså momsen för dessa prylar kvittad och jag kan sälja dem på blocket med gott samvete? För att underlätta har vi skrivit ner några frågor som du kan ställa dig själv. Om någon av dessa frågor stämmer in på dig, så kan det vara värt att överväga att bli lättföretagare istället:. Vad gäller för regler för försäljning av privat till bil till denna firma.


Forums: Experten svarar! Sälja privat till enskild firma. Nyare inlägg Hur ska jag hantera bilkostnader i företaget?


Fem tecken på att du bör byta från enskild firma till . I den här artikeln tittar vi på hur en enskild näringsidkares egna uttag av kontanter, varor och tjänster hanteras skattemässigt. Som enskild näringsidkare är du inte anställd i din egen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.