tisdag 22 augusti 2017

Svets tig

Det som utmärker gasvolframsvetsning är att elektroden inte förbrukas. Elektroden är oftast gjord av en typ av volframlegering, med till exempel zirkonium. Oftast tillsätts material för att få en svets. Allt för hemmafixare och proffs.


Jämför priser och läs recensioner på Elverktyg. Välkommen till PriceRunner!

Likström minuspol används för alla metaller, som inte bildar svårsmält oxid. TIG -svetsning kan genomföras med likström eller växelström. Metaller som bildar svårsmält oxi som t ex aluminium och magnesium, svetsas med växelström, vars positiva del ger en god oxiduppbrytande effekt. Normalt tänds ljusbågen med HF, . VECTOR DC TIG T2V 200A HF puls.


Nya VD-serien av TIG2puls med microprocessorstyrning! En svets som klarar att svetsa det mesta utom aluminium. Filmen, som är den första delen i en serie av tre, behandlar huvudsakligen TIG svetsningens grunder.

TIG (Tungsten Inert Gas) är en svetsmeto där en elektrisk ljusbåge upprätthålls mellan en icke smältande elektrod och ett arbetsstycke i en atmosfär av inaktiv gas, dvs gasen medverkar ej till någon kemisk reaktion i processen (avbränning av legeringsämnen eller uppkolning i svetsgodset). Den äldsta och mest användbara av de olika bågsvetsmetoderna. Används för svetsning i grövre material som järnlegeringar i konstruktionsstål samt svetsning i aluminium och rostfritt stål. Ger ett exceptionellt rent . GTAW som står för Gas Tungsten Arc Welding, alltså Gas- Volfram-Båg-Svetsning.


I Tyskland används benämningen WIG, Wolfram Inert Gas. Allsidig meto passar för många olika material. Det går även att använda fotpedal. Liten och smidig svetsmaskin, enkel att ta med sig i servicebilen och ger dig möjlighet att svetsa på svåråtkomliga ställen. Det här är en 1-fasad TIG - svets med hög prestanda, den är enkel att använda och ger hög flexibilitet.


Ritningsregler - Sifferbeteckningar för svets - och lödmetoder. Eftersom PFC-lösningen sä. Vi konstruerar produkter för att uppfylla olika svetstillämpningars specifika behov. Om du letar efter en lätt, kompakt maskin eller en modulär svetsutrustning för tung industri kan du vara säker på att du hittar det rätta för uppgiften i vårt utbud för manuell svetsning.


Intelligent welding solutions and services for diverse welding applications. Svetsmetoder: Lift TIG (lift arc start) och TIG HF (högfrekvens). För reparation och underhåll, rörsvetsning, livsmedelsindustri, lättare tillverknings - och byggindustri, läkemedelsindustri, processindustri, varvs- och offshoreindustri samt fordons- och bilindustri.


Konstruerad för krävande TIG - svetsning.

Både vid svetsning med DC (likström) och AC (växelström) erhålls distinkta starter och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.