måndag 28 augusti 2017

Kolla löner

Uppgifter om lön , inkomst och kapital är något som alltid har lockat den nyfikne. Denna typ av information är och har alltid varit väldigt känslig, inte många vill berätta vad de har i lön till sina nära och bekanta. Men många är vi som är nyfikna och vill veta.


Det många dock inte vet är att denna typ av information är offentliga . Lönestatistik uppdelad på region.

Se även framtidsutsikter och utbildningar. Bidra gärna med din egen lön för att göra statistiken så fyllig som möjlig. All statistik baseras på referenser från användare och är från dagens datum och ett år tillbaka. Samtliga referenser granskas automatiskt och manuellt innan de publiceras.


Du kan även kolla din skatt i aktuella skattetabeller samt räkna ut din lön efter . Perfekt för dig som vill jämföra din lön mot andras löner. I lönedatabasen hittar du information om genomsnittlig månadslön för vissa yrkesgrupper.

Lönen som redovisas är grundlön plus fasta och rörliga tillägg. Statistiken är uppdelad efter kön kombinerad med utbildningsgrupp, åldersgrupp eller sektor. Mar Nyfiken på grannen, chefen, brorsan - eller varför inte kollegan? Jun Ett alternativ är att kolla i taxeringskalendern, den går att köpa eller låna på bibilotek.


Man kan dock begära att inte vara med där men de flesta vet väl knappt att den finns och än mindre att man kan begära att . Hur kan min jobbarkompis veta vad jag har för lön ? Vad tjänar dina kollegor? Vårt Löneindex ger dig svaret! May Innan det är dags att prata lönehöjning med arbetsgivaren är det bra att veta i vilket spann lönerna ligger. Säg att du till exempel är innesäljare med fem år i yrket.


Tjänar du vad du förtjänar? Testa med Unionens Lönerator. Funktionen för marknadslöner vänder sig i första hand till dig som redan arbetat några år. För dig som fått ditt första jobb och är ny på arbetsmarknaden, finns en tabell med ingångslöner.


Se på flera yrken för att bättre ringa in just dina arbetsuppgifter.

För mer detaljerade uppgifter uppdelade på bransch och ålder med mera . Sep Snittlönerna varierar mellan olika branscher men de flesta har sett en ökning av sin lön i juni i jämförelse med för ett år sedan. Har du samma procentuell. Du behöver: Namn eller ett personnummer. Ta reda på: Taxerad förvärvsinkomst, betalningsanmärkningar, beskattningsbar förmögenhet.


Om du har rätt att få veta dina kollegors lön eller inte beror på var du arbetar. Om handlingen är en offentlig uppgift ska den lämnas ut genast eller så snart som möjligt. Om du vill ta del av en allmän handling . Jag misstänker att min manliga kollega tjänar mer än mig och jag skulle vilja kolla det innan jag tar upp det med vår arbetsgivare. Jag rekommenderar dig inte att gå till chefen och säga: Varför har Johan mer i lön än mig?


Kompis kollar upp min lön posts Apr Ni om har hög lön. Dec KOlla hit ni som håller på med löner ! Apr Få reda på nåns inkomst? I Statistiska centralbyråns lönedatabas kan du hitta medellöner för över 4olika yrken, uppdelat efter kön, utbildningsnivå, ålder och sektor. Siffrorna är säkra då de baseras på drygt miljoner personers löner , som samlats in från arbetsgivarna.


Nackdelen är att de gäller för ett år . Här är färsk lönestatisk för nio titlar kring offentlig upphandling. Kolla in löneläget här – nya siffror. I formuläret nedan kan du se hur lönen varierar beroende på utbildning, erfarenhet och så vidare. May Även andra sajter som Ratsit.


Problemet är att personen som du kollar upp blir informerad om att du begärt ut informationen. Därför kan man numera se vad folk tjänar i olika bostadsområden, hur de röstar och vad . Svaret var helt kort att man ska fråga chefen, något jag menar är rätt endast när det gäller privatanställda och anställda i bolag. Väldigt många av Kommunals medlemmar arbetar ju hos offentliga arbetsgivare .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.