torsdag 24 augusti 2017

Köpa befintligt aktiebolag

Detta ska du tänka på samt ta reda på innan du köper ett aktiebolag som bedriver verksamhet. På väg att köpa ett lagerbolag för att starta ett nytt företag? Ett sätt att snabbt komma igång med eget företag är att köpa ett redan existerande företag.


Genom att köpa ett företag har du redan från första dagen ett inarbetat namn, kunder och viss omsättning. Vad händer om tidigare ägare fått för sig att köpa massa.

Bokföra startkapital i köpt AB ? Almi stöttar dig med seminarier och rådgivning i kombination med finansiering. Att jag kommer få starta ett eget AB som kommer agera moderbolag och köpa hela verksamheten från nuvarande ägare är jag . Vad bör man kontrollera när man köper ett befintligt AB. Skillnad på att köpa lagerbolag kontra nytt AB ? Jag jobbar idag i ett företag som ägs av min sambo och dennes föräldrar. Vi planerar att gå isär och de vill inte driva föret.


Ja rubriken kanske är luddig, men jag och en kollega funderar på att köpa ett befintligt AB.

För att finansiera detta köp , m. Tänkte få hjälp med detta, är relativt ny inom bokföring. Har läst företagsekonomi en gång i tiden. Startade ett nytt AB , Företag A, som i sin tur tar lån från banken och jag sätter även in ett eget kapital för att köpa Företag B. Nu har jag blivit erbjuden att köpa ett befintligt aktiebolag med förluster för ett mycket lägre pris.


Och vad innebär det egentligen att köpa ett lagerbolag? Vilka konsekvenser får det? Köpa ett befintligt aktiebolag.


När man köper ett aktiebolag finns det olika att välja mellan man kan antingen välja att köpa ett aktiebolag som har verksamhet inom den bransch som man själv ska verka i. I det fallet så har man oftast direkt fungerande inköpskanaler från leverantörer, kunder och marknader. Hittar man ett bolag med rena papper – eller köper av någon man litar på – finns dock ingen fördel med att köpa ett standardbolag. Ett tips är att skippa hennes bolag och bara köpa rörelsen dvs inventarierna och driva verksamheten som en ny verksamhet. Då slipper du ansvara för ev. Du kan driva den som enskild firma eller starta ett AB som köper . Här jämför vi processerna för att starta aktiebolag genom att registrera ett bolag själv eller att köpa ett färdigt lagerbolag.


Sveriges största oberoende marknadsplats för företagsöverlåtelser och andra bolagsrelaterade transaktioner.

Sök bland 100- tals företag till salu! Det kan vara lättare att hitta finansiering om du ska köpa ett företag som redan bevisat sig själv än om du ska starta något helt nytt. Allt brukar vara inkluderat i priset. Det finns stora fördelar med en upparbetad.


Per Sydäng, Despec Sweden AB Rivstart är en bok som fick mig att våga ta . Aktiebolag med historik köpes och säljes Som erfarna bolagsmäklare säljer, köper och förmedlar vi befintliga aktiebolag med historik. Du får hjälp av oss med ändringar i bolagsregistret, fullmakter, alla nödvändiga handlingar och allt pappersarbete. Vill du driva ett eget företag men har inte kommit på en bra affärsidé? Alternativet kan vara att köpa ett redan etablerat företag.


Eller har du kanske den goda idén men känner att startsträckan är för lång innan du kan leva på ditt företag. Vid köp av aktiebolag går ersättningen för aktierna till ägaren eller säljaren. Om priset på aktierna är väldigt högt jämfört med hur mycket privatkapital du har och du måste ta lån, kan du köpa aktierna genom ett annat, eget företag.


Med andra ord kan du bilda ett nytt aktiebolag som egentligen blir köpare. Antingen köper du hela bolaget eller enbart rörelsen, s. Ska en verksamhet köpas upp med varumärke, utrustning, varulager, order och personal etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.