torsdag 21 september 2017

Antagningsstatistik

Statistiken är uttagen efter sista anmälningsdag respektive efter urval och 2. Uppgifterna är statiska. Söka antagningsstatistik. Här kan du söka fram antalet sökande, antalet antagna och antagningspoäng för utbildningar på universitet och högskolor. Det går enbart att visa en termin i taget.


Vill du se statistik för en viss utbildning över flera terminer är det enklare att använda Jämför utbildning på Studera.

Om du vill ta reda på den senaste antagningspoängen för en utbildning ska du använda UHR:s sökfunktion för antagningsstatistik. Varje höst och vår tar vi fram statistik över bland annat antal sökande, lägsta meritvärde och antal antagna till högskoleutbildningar. Antagningsåret består av tre terminer, där . Om du vill se vad den lägsta antagningspoängen var till en viss utbildning en tidigare termin, går du till statistiksidorna som vi länkar till i högerspalten. Där kan du också se hur många som sökte utbildningen och hur många som antogs. För att få en fingervisning om du kommer att komma in på den utbildning du sökt kan du kolla antagningsstatistiken för föregående år.


Observera att för att visa antagningspoängen måste du titta . Tänk på att antagningsstatistiken endast visar vad som krävdes tidigare terminer och inte behöver se likadant ut varje läsår.

Undrar du över tidigare års antagningspoäng till program och kurser? Det kan du söka fram i Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik. Här hittar du sammanställningar över antal sökande och antal antagna till KI:s program, påbyggnadsprogram och fristående kurser.


På Universitets- och högskolerådets webbplats uhr. Eftersom reserver kallas även efter urval kan vissa av meritvärdena nedan vara. På länkarna nedan kan du se antal studieplatser på respektive program, antal sökande samt vilka poäng som är aktuella och gällt tidigare år för att bli antagen. Behöriga sökande 1:a hand är de som är behöriga. S-behöriga sökande 1:a hand är elever som utifrån.


Information om antalet antagna samt antagningsstatistik för Försvarshögskolans kurser hittar du på Universitet- och högskolerådets hemsida (se länk till höger). STUDERA EFTER GYMNASIET. För information om att studera på Universitet och Högskola: studera. Skolverket informerar bland . Betyg med komplettering, 186. Folkhögskola, Ingen antagen.


Revinge distans, Lägsta antagningspoäng. Sök i Universitets- och . Friskolor i Kronobergs län.

Om dig, varandra och alla andra. Det är med stolthet vi berättar om den vackraste av platser som . Urvalet sker i två steg, urval och urval 2. För att delta i urvalet ska du först och främst uppfylla samtliga behörighetskrav. Förutom behörighet ska du ha ett meritvärde för att kunna konkurrera i en eller flera urvalsgrupper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.