måndag 25 september 2017

Betongvisp till borrmaskin

Brukvisp som sätts i kraftig borrmaskin för att blanda mur- och putsbruk, fix för plattsättning, fogbruk och flytspackel. Försedd med bottenskydd så att blandningskärlet inte skrapas. På BAUHAUS hittar du blandarvisp, murbruksblandare och omrörare. Jag gjöt(stavning?) några betongplintar i höstas och blandade då betongen med en 700w BD borrmaskin. Maskinen gillade inte denna behandling så jag.


Borrmaskinen för dig som borrar mycket grova hål i trä eller vill ha en maskin med högt.

Högt vridmoment genom flerväxlad transmission med hög utväxling. Med 16mm chuck, vinkelhuvu hylsadapter, hylsnycklar och bits-box. Verktyg för att kakla och mura.


Det behövs en del för att sätta kakel och mura. Se till att du har en rejäl hink och en visp som klarar murbruk, flytspackel etc. Du behöver också något att kapa plattorna med så att du får dem i den form du vill. Och för att få jämna fina fogar behöver du redskap som är speciellt utformade för det.


Väl fungerade borrmaskin av äldre modell.

Kraftfull omrörare med tillhörande visp. Hög kvalitét - Bra priser - Både för hemmabruk och proffs. För blandning av betong, färg, fog- och fästmassa med max.


Passar till borrskruvare eller borrmaskin med och mm chuck. Jämför priser och läs recensioner på Elverktyg. Välkommen till PriceRunner!


Kommunens inspektörer hade inte anmält i förväg att de skulle komma den här dagen för några veckor sedan. På plats i restaurangköket hittades en udda tillagningsmaskin, en betongvisp , monterad på en borrmaskin. Den användes för att blanda sås. Visserligen är det ett redskap som är till för att blanda . Blanda till önskad mängd flytspackel i en murarhink med hjälp av en stark borrmaskin med betongvisp , alternativt en speciell betongblandare. På förpackningen står hur mycket vatten som ska användas och hur länge det ska blandas.


Vatten ska alltid hällas i först och sedan betongen i omgångar. Tänk på att det är tungt . Plattorna ska sättas i fix. Det blandas enligt beskrivningen på förpackningen. Häll först vatten i hinken och fyll sedan på med fixpulvret.


Gör man tvärt om har pulvret en tendens att fastna i botten av hinken.

Fixet kan blandas med hjälp av en eldriven borrmaskin. Anslut en betongvisp till borrmaskinen och kör den på lågt varv. Var lättare att köra i baljan med biltemarörare, som jag har i stor AEG- borrmaskin från 60-tal.


Vid större jobb brukar jag låna farsans trefasare från tidigt 70-tal typ? Blandar inte mycket mer den, en rejäl skottkärra per gång, men vilken skillnad på maskin! Kanske går att hitta begagnade till vettigt pris?


Häll upp hela vattenmängden i en 100-literstunna, frifallsblandare ( Tombola) eller planblandare. Tillsätt hela säckens innehåll och blanda med betongvisp på borrmaskin eller med blandarmaskinen till en jämn och smidig jordfuktig . Man kan också köra all in och skaffa sig en betongvisp på en gång. En sådan fäster man på en vanlig borrmaskin och underlättar blandningen.


Men jag rekommenderar inte att man investerar i en sådan på en gång, det går alldeles utmärkt att blanda för hand också. De flesta projekt kräver att man smörjer . Gjutning Till gjutningen använder man grovbetong, som finns att köpa i fackhandeln i kilos säckar. Betongen blandas med en betongvisp alternativt en kraftig borrmaskin med visp. Stick gärna ned ett armeringsjärn i varje plint innan gjutning, framförallt om plintarna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.