torsdag 28 september 2017

Kränga däck utan maskin

Dennis nordlander tjänar 400kr genom att kränga sina egna däck på 27sek. Hur man får loss ett däck från fälgen utan dyra maskiner. Obs att filmen bara visar ett sätt att lossa. S -8 Har en lite knepig fråga men, hur är det att byta däck på fälg utan maskin ? Alltså med däckjärn och dyligt.


Känner en massa polare med Däckmaskin och liknande men dom har aldrig tid typ.

Bara en liten fundering jag . Vad använda för att skära sönder däck ? LM-fälgar - ej repa - hur göra? Att göra detta kommer att spara tid och pengar för en resa till butiken . Det är i princip omöjligt att lyckas montera däck på fälg utan verktyg ( maskin ). Livet på Bystan bystan. När du ska montera däcket , med eller utan maskin , så går det bra att lägga på däcket som ovan bild för hand.


Se till att kanten av däcket (längst ner) lägger sig mot fälgens ”insjunkna” del, så att det går lätt att kränga det över kanten.

Med denna lilla däckmaskin medföljer en lång stång man kan använda för . Jag fick kränga av mina bakdäck igen och tvätta bort diskmedlet sist jag använde diskmedel pga att fälgen snurrade i däcket vid gaspådrag. Men det kanske beror lite på vilken maskin hjulen sitter på? Första gången var det lite krångligt att byta, men nu tycker jag det går ganska bra att kränga däcken utan. Hur svårt e de å kränga av däck själv från plåtfälgar om däcken ändå ska kasseras? Sen är monteringspasta ett.


Har du lastare är det ju enkelt att trycka loss det gammla däcket från fälgkanterna så du kan kränga loss det annars är det nog svårt själv. Hur många gånger har man inte stått där och bänt och klämt och svurit sig röd i ansiktet när ett tight däck ska på fälgen och det hela tiden glider av i. Alla som gnäller på att kränga cykeldäck borde prova crossdäck, sen gnäller man aldrig mer på jobbiga cykeldäck :). Både fram och bak utan maskin. Vill slänga ut en fråga om någon med gott resultat monterat däck på fälg UTAN maskin , alltså bara med sin egen handkraft?


Smörjning av däcksfoten med parafinolja(från Apoteket) underlättade avsevärt. I ett garage två gånger om året. Vid varje montering av slanglösa däck , dvs. Använd verktyg som är i gott skick och inte så vassa att de utgör en punkteringsrisk. De ska vara rena och passa till däcken samt fälgarna (klinchlossare, däckjärn, maskiner ). Vi visar dig hur du gör det själv på mindre än minuter.


Komplett guide från ABS Wheels.

Du kan också byta direkt hos oss! Du hittar rätt storlek när skiftnyckeln glider lätt över muttern, utan att skallra. Det krävs en hel del kraft för få loss muttrarna. Om allt annat misslyckas, kan du använda din . Däcken är bilens enda kontakt med vägen, en aldrig så bra bil blir inte bättre än däcken den rullar på. Det finns stora skillnader mellan däckverkstäder, är du ute i god tid blir priset ofta bättre.


Välj gärna ett lättrullande däck och kontrollera däcktrycket ofta. Vi håller din bil rullande. Våra erfarna servicemontörer garanterar dig snabb och säker service. Vi har moderna maskiner som klarar alla typer av däck utan att skada dina fälgar.


Vi byter alltid gummiventil vid däckbyte och balanserar med miljövänliga vikter. Vi tar också ansvar för dina gamla däck , fälgar och . När du köper en ny uppsättning vinterdäck ställs du inför två inköpsalternativ: antigen byta däck och använda samma fälgar, eller köpa två uppsättningar. Omedelbart låter det som en bra idé att ha två hela uppsättningar, det är också det vanligaste. Om du vill spara pengar på den dyraste delen, vilket är .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.