torsdag 21 september 2017

Hur många år håller vinterdäck

Ett regummerat däcks livslängd börjar med tillverkningsdatum och varar, liksom för nya däck, år. Med en genomsnittlig körsträcka på 44. Hur litet får mönsterdjupet.


Bilfrågan: Hur gamla kan däcken bli? Det är också viktigt att däcken görs ordentligt rena innan de läggs undan. Saltslask torkar ur gummit.

Marianne Sterner, Vi Bilägare. Men det handlar inte bara om hur själva dubben slits, utan hur infästningen i däcket håller för tidens tand och hur många dubbar som däcket tappar vid. Och jag som kör min volvo 1med dubbade vinterdäck som är minst år gamla och hälften av dubbarna kvar. Det börjar bli den tiden av året då många bilister funderar ifall det går att köra med gamla vinterdäck en vinter till, eller om de är för slitna och det är dags att köpa nya däck. Däck som har stått i förvaring utan att man har kört med dem rekommenderas inte för körning när de är över tio år gamla.


Köpte idag nya sommardäck, men såg att däcken var över år gamla. Självklart slits dubbarna, men trots allt behåller de sitt grepp och ett slitet dubbdäck är ofta bättre än ett nytt dubblöst i halkan. Men undersökningen sa inte något om hur åldrandet av ett tre år gammalt gammalt däck påskyndas jämfört med ett färskt när det börjar användas och den nämnde inte att .

Det finns många självutnämnda proffs som påstår sig veta sanningen om vinterdäck. Risken är stor att även du. Branschorganisationen STRO lät VTI ( Statens väg- och Transportforskningsinstitut) testa tre år gamla vinterdäck och de presterade likartat som helt nytillverkade däck. Däremot är den tekniska . Om dessa sitter asymmetriskt och om profilsnittet inte räcker från sidan in till mitten, är det fråga om ljuddämpade däck.


Förutsatt att de slits jämt. Köper man dubbdäck där dubbarna kanske sitter dåligt och t. Begagnade vinterdäck , hur gamla får de vara? Just nu byter många bilister till vinterdäck. Hur många år kan man använda nya sommardäck? Men det kan bli nödvändigt att köpa nya däck oftare framöver.


Dieselbilar och framförallt elbilar sliter också snabbare ner däcken enligt branschen. Bra att veta om däck – frågor och svar. Vilket är minsta tillåtna mönsterdjup? Hur förvarar jag mina däck bäst?


När behöver man ha vinterdäck ? Vi ger dig svar på dina frågor om däck. Syftet med VTI:s test av is- och snögrepp för slitna vinterdäck var att undersöka hur väggreppet för olika typer av vinterdäck försämras med ålder och slitage.

Speciellt fokus har legat. Enligt testen tappar dubbdäck , som är några år gamla, mer i prestanda än begagnade dubbfria vinterdäck. I en undersökning genomförd av Väg- och Transportforskningsinstitutet (VTI) hade oanvända vinterdäck som lagrats korrekt i tre år lika bra grepp som ett . Många väljer att köra med dubbdäck under vintern, men i en stor del av Sverige rullar däcken för det mesta på barmark. Med tanke på att ett dubbdäck beräknas hålla i 3. Hur kan ni publicera ett test som är år gammalt? När det är eller befaras bli vinterväglag behöver vi i Sverige använda vinterdäck eller dubbdäck.


Här får du veta vad som gäller för vinterdäck och dubbdäck för personbilar och. Ett fordon får också köras trots kravet på vinterdäck om fordonet enligt vägtrafikregistret är av en årsmodell som är trettio år eller äldre. Här finns det troligtvis lika många åsikter som medlemmar, men det kanske finns någon som VET. På vår bil sitter Goodyear Cargo Ultra Grip, alltså ett odubbat vinterdäck. På Hornsgatan i Stockholm blev det förbjudet med dubbdäck för några år sedan.


Bakgrunden är att dubbarna ska ha varit. Det är inte bara gott, uppiggande och ett måste för många bilförare. Däcken håller 5-säsonger innan det. Nu vet vi också att kaffe faktiskt är riktigt . Cabrio, Nya sommardäck har väl ett däcksmönster på ca 7-mm. För en taxiåkare som kör 30.


Minerva är en relativ nykomling på den svenska marknaden medan Michelin funnits med i många år. Nedan listar vi några tips för hur vi resonerar kring vad vi själva rekommenderar i valet av typ av vinterdäck. Att köpa vinterdäck är inte helt enkelt eftersom det finns flera val. En av de första frågorna du ställs inför är hur många dubbar du ska ha i däcken.


Det är dock inte bara dubbarna som gör skillnaden, utan även gummiblandningen på vinterdäcken är annorlunda. Vinterdäcken är något mjukare, även i låga .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.